Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til køkkenet? Gå på opdagelse her
Søg varer og brands
Rengøring og vedligehold

Undgå madspild: Her er de bedste råd

Får du lidt dårlig samvittighed over, hvor meget mad, der egentlig ryger i skraldespanden? Vi guider dig til, hvordan du nemt undgår madspild her.

Skrevet af Imerco · 6 maj 2021

importedContent

Et rynket æble, endestykket af agurken og resterne af aftensmaden. Der er masser af mad, der ryger i skraldespanden hver dag, selvom det sagtens kunne være blevet spist. Følg disse råd til, hvordan du hurtigt og nemt kan udnytte dine madvarer til sidste bid.

Sådan undgår du madspild

  • Gem altid resterne fra aftensmaden, og spis dem til frokost næste dag – eller genbrug dem i en ny ret. Brug for eksempel kødsovsen som topping på pizza eller den sidste kyllingefilet i en tærte eller salat.
  • Brug det bløde æble, broccolistokken, den sidste rest citron og andet frugt og grønt, der skal bruges hurtigt, til at presse en lækker juice.
  • Har du en slow juicer, kan du bruge pulpen fra både frugt og grøntsager til saftige boller eller som et grønt pift til din kødsovs, frikadeller eller omelet.

Læs også: Slow juicer: Alt du skal vide om den populære saftpresser

  • Bugner grøntsagsskuffen af forskellige rester, så hak grønsagerne og lad dem stå og simre i en støbejernsgryde til en lækker sammenkogt simreret.

Simremad i støbejernsgryde

  • Indfør en ugentlig reste-dag, hvor I bruger alle rester i køleskabet til at skabe en kreativ ret – og lad bare ungerne være med til at finde på. Det er sjovt, og I får ryddet op i køleskabet med god samvittighed.
  • Hav altid en skarp kniv eller saks parat, så du kan skære emballagen op på eksempelvis ketchup, yoghurt og mayonnaise for at få de sidste rester med ud. Der gemmer sig nemlig en masse i bunden på sådan en!

Se vores udvalg af opbevaringsbokse fra Cook & Baker her

Hav opbevaringsbokse i alle størrelser. Selv små rester kan blive til lækkert fyld i en sandwich – og har du også små opbevaringsbokse, er det lettere at gemme dem