Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Spar 20% når du køber for minimum 200 kr*. Brug koden: SHOPAMOK
Søg varer og brands
Rengøring og vedligehold

Sådan vedligeholder du kurvemøbler

Pryder kurvemøbler og fletkurve din have? Har du så styr på, hvordan du vedligholder dine smukke havemøbler og kurve rigtigt? Vi giver dig en masse gode råd til, hvordan du bedst passer på det fine naturmateriale?

Skrevet af Imerco · 25 juli 2017

importedContent

Se alle havemøbler

De fleste kurvemøbler er lavet af rattan, som er stængler fra tropiske palmer. Det rustikke og holdbare naturmateriale er en nem måde at få lidt hyggelig kolonihave-stil ind i dit hjem på – uanset om du bruger det i form af en fin fletkurv til aviser og magasiner, som urtepotteskjuler til store grønne planter, en fin lænestol i stuen eller som havemøbler på terrassen.

Da dit flettede interiør er et naturmateriale, kan det sagtens tåle vand, men du skal alligevel være lidt påpasselig for at få det til at holde længst muligt. Vi giver dig gode tips her.

Gode råd til at vedligeholde dine kurvemøbler

  • Fjern først løst snavs og støv med en børste eller støvsuger. Sørg for at komme godt ind i alle revner og sprækker.
  • Vrid en klud eller svamp op i vand og sæbespåner, og vask møblerne eller kurvene godt.
  • Skyl derefter grundigt med rent vand.
  • Tør godt efter med et viskestykke eller håndklæde, og brug eventuelt en føntørrer på lav indstilling til at fjerne de sidste rester af fugt. Du kan også stille møblerne til tørre foran en ventilator eller radiator.

Det er vigtigt, at dine kurvemøbler er helt tørre, før du bruger dem igen – ellers kan du komme til at vride eller misforme det skrøbelige materiale.

Se vores udvalg af havemøbler herSe alle havemøbler

Med en smuk fletkurv kan du hurtigt give dit hjem et hyggeligt præg. Skab et fint hjørne i stuen, entreen eller køkkenet ved at stille en stor fletkurv med en skøn, blød plaid nede i, eller brug den som en fin og anderledes urtepotteskjuler.

Se alle fletkurve

Læs også: Sådan gør du din terrasse mere hyggelig