Lavendel er smuk i haven, men vidste du, at den faktisk er spiselig? Her får du en lækker opskrift på en skøn smoothie, der smager af både lavendel og blåbær.
Skrevet af Imerco · 24 juni 2025Hvis du kan lide en fyldig, sommerlig og mættende smoothie, så prøv denne lilla variant, der er et frisk pust på smoothiekortet.
70 g blåbær
1 stor moden banan
1/2 tsk. lavendelsukker (se tip nederst)
1 tsk. akaciehonning
2,5 dl tykmælk eller kefir
5 isterninger
Lidt ekstra blåbær til pynt
Kom blåbær, banan, lavendelsukker og 2,5 dl af kefiren i en blender sammen med isterninger, og blend det til en cremet smoothie. Smag resten af tykmælken til med citronsaft og honning.
Hæld smoothien i et stort glas, skiftevis med tykmælken. Rør en smule rundt for at skabe marmoreffekt.
Pynt med friske blåbær og lavendel, og servér straks.
Læs også: Prøv også en rainbow-smoothie.
Blend helt enkelt 1 dl lys rørsukker med blomsterne fra 5 lavendelstilke, som du ribber. Når blomster og sukker er blendet godt sammen, er lavendelsukkeret klar til brug.