Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til boligen? Shop Amok her
Søg varer og brands
Desserter og kager

3 perfekte fødselsdagslagkager

Hip hurra, det er din fødselsdag, og det betyder flag, gaver og ikke mindst kage. Fødselsdagslagkager kommer i mange forskellige afskygninger fra den børnevenlige med banan til den voksenvenlige med en skvis rom. Læs vores tre bud på fødselsdagslagkager, og bliv inspireret til når du selv, eller en du holder af fylder år.

Skrevet af Imerco · 30 marts 2017

importedContent

Se alt bageudstyr

Den børnevenlige lagkage

Hvis der er børnefødselsdag på programmet, skal der lagkage på bordet. Et sikkert hit hos de mindste er en traditionel lagkage med vaniljebunde, kagecreme og bananer i skiver. Pynt siderne med flødeskum, og dekorer toppen med flødeskum ved hjælp af en sprøjtepose med stjernetyl og afslut med friske bær.

Lagkage med flødeskum

Fødselsdagskage med frisk frugt og nødder

Hvis du har lyst til at kaste dig ud i noget nyt i forhold til fødselsdagskagen i år, kan vi klart anbefale en lagkage med nøddebund. Og bare rolig, det er slet ikke så svært.

Det skal du bruge til nøddebunden:

200 g rørsukker
3 æg
Et par håndfulde blandede nødder

Sådan laver du nøddebunden:

  • Bland rørsukker og æg til en sammenhængende masse.
  • Blend nødderne fint. Mandler er et sikkert hit, men eksperimenter med en blanding af dine favoritnødder som fx hasselnødder, pekannødder og valnødder.
  • Bland nødderne i sukker og æggemassen, og kom hele blandingen i en springform, der måler cirka 24 cm, beklædt med bagepapir i bunden.
  • Bag nøddebunden ved 175 grader i 30 minutter.
  • Tag bunden ud af formen, og lad den blive helt kold på en bagerist.

Det skal du bruge til cremen:

Flødeskum
1 vaniljestang
Flormelis
Sæsonens bær

Sådan laver du cremen:

  • Pisk flødeskum og tilsæt kornene fra en vaniljestang, flormelis og sæsonens bær.

Kast dig gerne ud i en mere utraditionel creme eller skum med rabarber eller granatæble. Top dit fine mesterværk af med revet mørk chokolade, og pynt med bær eller granatæblekerner. Sæt eventuelt et par fine flag eller små vimpler på toppen. 

Synes du, cremen bliver for fed med flødeskum, kan du lave en let udgave med skyr, vanilje og bær. Bland det hele sammen, og voilà, du har en mere frisk kagecreme.

Læs også: Hold din fødselsdagsfest udenfor

Fødselsdagskage med rom til de voksne

Hvis du skal holde en rigtig voksenfødselsdag, hvor den godt må få lidt ekstra, kan du passende snige en skvis alkohol i kagen. Det smager ikke bare godt, det giver også fugt til bundene, så de bliver helt svampede og lækre. Mørk rom er perfekt til at stænke vaniljebunde med. Mellem bundene smører du en mørk chokolademousse, som giver det perfekte modspil til den stærke alkohol. Hvis rom ikke er din foretrukne alkohol, kan du bruge grand marnier eller cognac, som også gør sig godt til chokolademoussen. Top kagen med usødet kakaopulver for et eksklusivt look og en lækker smag.

Lagkage med chokolademousse

Se alle lagkagefadeLav din lagkage dagen før, og opbevar den i køleskabet. Jo længere tid den står på køl, jo mere lækker bliver konsistensen, og jo flottere et snit får den, når du skærer den ud.

Pandekagelagkage & Margretheskåle

Tænk ud af boksen, og lav en lækker lagkage af pandekager eller vafler i stedet for de traditionelle lagkagebunde. Det smager især godt med chokoladevafler og blåbærmousse, eller pandekager med en hindbærcreme.Læs også: 8 nemme tips: Brug din røremaskine i dagligdagen

Se alt bageudstyr