Fødselsdag med vilde priser! Se det store udvalg.
Få opskriften på delikate, franske himmerigsmundfulde, der er smørsprøde udenpå, men bløde og luftige indeni. De fine madeleines er skønne på kagebordet og vil med garanti imponere og forsvinde hurtigt!
Skrevet af Imerco · 7 august 2025De små kager får deres smukke muslingeskalslook fra de rillede madeleinekageforme. De er bedst at servere og spise den samme dag, som de bages.
Ca. 18 stk.
2 æg, str. M
80 g sukker
1 vaniljestang
1 spsk. sødmælk
100 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
100 g smør
20 g honning
Revet skal af 1 citron
50 g friske hindbær
Saft af 1 citron (1/2 dl frisk citronsaft)
200 g flormelis
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med lidt af sukkeret. Pisk æg, sukker og vaniljekorn let sammen med et piskeris. Pisk mælken i. Sigt mel og bagepulver i blandingen, og rør dejen glat.
Smelt smørret sammen med honning og citronskal i en lille gryde. Afkøl blandingen lidt, og rør den i dejen. Lad dejen hvile på køl i minimum 1 time, gerne op til 1 døgn.
Forvarm ovnen til 220° varmluft. Smør madeleineformene med smeltet smør. Fyld hver muslingefordybning to tredjedele op med dej – brug en sprøjtepose.
Sæt kagerne i ovnen, og skru straks temperaturen ned til 170°. Bag kagerne i 10-12 minutter, til de er gyldne og hævet op på midten.
Vip kagerne ud af formen, så snart de kommer ud af ovnen, og lad dem køle på en rist. Hvis du skal bage ad flere omgange, så vask
og gensmør formen mellem bagningerne.
Blend hindbær med citronsaft. Rør flormelis i, og hæld glasuren igennem en sigte, så hindbærkerner sigtes fra. Dyp den rillede side af
madeleinekagerne i glasur, og sæt dem til tørre på risten.
Anret på et smukt fad, og spis dem friskbagte.
Læs også: Frozen yogurt barks.