Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til boligen? Shop Amok her
Søg varer og brands
Desserter og kager

Sådan bager du kuglerunde æbleskiver

En af juletidens hyggeligste traditioner er lækre, luftige æbleskiver – særligt de hjemmelavede af slagsen. Se her, hvordan du nemt laver hjemmelavede og kuglerunde æbleskiver.

Skrevet af Imerco · 8 november 2021

importedContent

Det er så lækkert med de luftige æbleskiver med det sprøde ydre. Traditionen emmer af hygge, og æbleskiverne er helt perfekte at nyde med familie og venner i den skønne juletid. Men æbleskiver smager bare bedre, når de er hjemmelavede, og det er altså ganske nemt at lave de mest perfekte, kuglerunde æbleskiver – og vær ikke bange for at twiste lidt på både smag og tilbehør!

Se alle æbleskivepander

Det skal du bruge (ca. 25 æbleskiver)

  • 2,5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 250 g hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 æg
  • Ukrydret fedt eller palmin til stegning

En af julens bedste traditioner er luftige æbleskiver

Sådan laver du dejen

  • Kom mælk i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt, mel, sukker og salt og rør til dejen er jævn.
  • Del æggeblommer og hvider og kom æggeblommerne i dejen. Gem hviderne.
  • Rør dejen godt sammen og stil den til hævning i 1-1½ time.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem sammen med dejen.
  • Tilsæt herefter ½ dl kogende vand og rør forsigtigt rundt.

Hvis du vil lave nogle lidt anderledes æbleskiver, kan du krydre dem med lidt kardemomme eller appelsinskal – eller udfordr dig selv og fyld dem med æblemos, Nutella eller nougat/marcipan.

Bag hjemmelavede kuglerunde æbleskiver til jul

Sådan bager du æbleskiverne

  • Fyld din æbleskivedej i en sprøjtepose, og lad den ligge på køl inden æbleskivebagningen, så den bliver kold og mere tyktflydende.
  • Varm æbleskivepanden op, og kom lidt smør i alle hullerne.
  • Lad smørret bruse af, og fyld hullerne med dej til 1 mm fra kanten, og bag til æbleskiverne er gyldne og slipper panden, men stadig er fulde af rå dej i midten.
  • Drej hver æbleskive en kvart omgang med en kødnål eller en strikkepind, så den flydende midte løber ned i bunden af æbleskivepanden, og efterfyld så med et lille klem dej.
  • Når du har fyldt på igen, vender du lidt over en kvart omgang, så skiven lukkes til med den friske dej.
  • Bag æbleskiverne til de er gennembagte og vend flere gange undervejs.

Servér æbleskiverne med dulce de leche-karamel og et lille drys havsalt i stedet for – eller som supplement til – det traditionelle syltetøj. Lemoncurd er også skønt og anderledes æbleskivetilbehør.

Opskriften er udviklet af Valsemøllen.