Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Medlemstilbud: Shop og spar 20-40% på ALT* stel, glas og bestik. Se tilbuddene her
Søg varer og brands
Desserter og kager

Ditte Julies kæmpe konfektkrans

Juletiden er lig med juleknas og søde sager i lange baner - og selvfølgelig lækker konfekt! Erstat den klassiske konfektskål og overrask dine gæster med denne kæmpe konfektkrans i stedet.

Skrevet af Imerco · 16 november 2021

importedContent

Ditte Julie er vild med jul og ikke mindst alt det søde, julen indeholder. Her erstatter hun den traditionelle konfektskål med en kæmpe konfektkrans med brændt mandel-praliné og saltet marcipan. Perfekt til juleselskabet eller som gave til værten eller værtinden.

Se alt By Ditte Julie

Det skal du bruge (6-8 personer)

Chokoladeskal

  • 300 g god, mørk chokolade, 57% kakao

Brændt mandel-praliné

  • 100 g mandler
  • ½ dl vand
  • 50 g lyst rørsukker
  • 50 g nougat

Saltet marcipan

  • 50 g ren rå marcipan
  • Et nip havsalt

Pynt

  • Chokoladekugler
  • Rød skovsyre
  • Spiseligt guldstøv

Sådan gør du

Lav Ditte Julies kæmpe konfektkrans til jul

Chokoladeskal

  • Smelt og temperér chokoladen. Hæld den i chokoladeformen (Ø 19 cm), og bank/ryst chokoladen ud igen.
  • Skrab overfladen, og stil så formen på køl, mens du laver fyldet. Gem den overskydende chokolade til at lukke kransen med til sidst.

Brændt mandel-praliné og saltet marcipan

  • Kom mandler, vand og sukker på en pande, og varm den op ved middelvarme.
  • Når vandet er fordampet og sukkeret er opløst, skrues der en smule ned for varmen, og der røres ofte i mandlerne.
  • De er færdige, når de er blanke og sukkeret karamelliseret.
  • Lad de brændte mandler køle af på et stykke bagepapir.
  • Bræk dem herefter i små stykker, kom dem i en blender eller foodprocessor og blend til en praliné. Hav tålmodighed. Det tager tid.
  • Smelt nougaten og rør/blend den i din praliné. Kom massen på sprøjtepose, og sprøjt den ud i chokoladeformen.
  • Ælt marcipan og salt sammen, og udrul herefter marcipanen i 2 mm tykkelse.
  • Udstik en krans af marcipan, så den passer til formen. Læg den over pralinémassen.

Pynt din Ditte Julie konfektkrans med chokoladekugler, rød skovsyre og guldstøv

Pynt din konfektkrans

  • Sæt chokoladeformen på køl, mens du tempererer den gemte chokolade igen. Luk chokoladekransen med den smeltede chokolade, og skrab forsigtig overfladen, så kransen ikke får “fødder”.
  • Lad den fyldte chokoladekrans sætte sig i formen – gerne på køl, og befri den herefter fra formen.
  • Pynt din chokoladekrans som på billedet med chokoladekugler, rød skovsyre og spiseligt guldstøv eller brug det du har i dine skabe og skuffer.

Formen har bedst af at blive vasket op i hånden uden sæbe. Gnid den indvendigt med vat efter du har gjort den ren. Det fjerner kalk, og får dine chokolader til at slippe nemt fremover.

Opskriften er udviklet af Ditte Julie.