- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Desserter og kager
- glutenfri fastelavnsboller

Glutenfri fastelavnsboller med bær og remonce
Med opskriften her er du sikret en luftig og blød fastelavnsbolle – og så er den endda glutenfri! Med fyld af lækker remonce og bærmarmelade og toppet med hvid chokolade.
Skrevet af Imerco · 2 februar 2022Hvem siger, at en glutenfri fastelavnsbolle behøver at være tør og kedelig? Opskriften her giver dig mulighed for at lave fastelavnsboller der er mindst lige så gode som de klassiske gammeldags fastelavnsboller. Du får nemlig en luftig og let bolle med et lækkert og smagfuldt fyld. Fyldet er nemlig en perfekt kombination af remonce og bærmarmelade, men du kan selvfølgelig fylde den med din helt egen favoritkombination.
Det skal du bruge
Dej (ca. 12-14 stk.)
- 2 dl vand
- 2 spsk. FiberHUSK
- 50 g smør
- 2 dl sødmælk
- 25 g gær
- 1 spsk. kardemomme
- 1 spsk. lyst rørsukker
- 1 æg, str. M/L
- 400-450 g glutenfri mel (boghvedemel, fuldkornsrismel, majsmel eller havremel)
- 1 nip havsalt
- 1 æg, str. M/L, sammenpisket til pensling
Remonce
- 80 g lyst rørsukker
- 80 g smør, blødt
- 1 spsk. blåbærstøv
Bærmarmelade
- 170 g blandede bær
- 1 æble
- 140 g syltesukker
- 1 tsk. vaniljepulver
Desuden
- 100 g god hvid chokolade
- Krymmel
- Sølvstøv
Sådan gør du
Dej
- Rør vand og FiberHUSK sammen og lad stå i ca. 10 minutter.
- Pisk blandingen godt igennem i ca. 10 minutter til blandingen bliver en gelé-lignende masse.
- Smelt smør i en gryde.
- Tilsæt mælk og lad blandingen stå til den er lillefingervarm.
- Rør gær ud i smørblandingen.
- Tilsæt smørblandingen til gelémassen.
- Tilsæt også kardemomme, sukker og æg og rør godt i blandingen.
- Tilsæt mel og ælt i ca. 10 minutter.
- Tilsæt salt og ælt dejen kort igennem på bordpladen.
- Spænd dejen op ved at folde dejen ind under sig selv, så der formes en kugle.
- Kom dejen tilbage i skålen.
- Spænd husholdningsfilm over skålen (så dannes der drivhuseffekt og dejen holdes fugtig).
- Kom herefter et rent viskestykke over og stil dejen til hævning et lunt sted i 45 minutter.
- Tag dejen ud af skålen og rul den ude ca. 8 mm tykkelse på et bord let drysset med mel.
- Skær herefter dejen ud i 12-14 lige store firkanter.
- Placér en god tsk remonce og en god tsk marmelade på hver kvadrat.
- Stræk dejen en smule og fold de fire hjørner ind på midten over remonce og marmelade.
- Der er nu kommet fire nye hjørner, som herefter foldes ind på midten.
- Kram dejen sammen, så du lukker dejen, og undgår at fyldet glider ud.
- Vend bollerne om og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir med lukningen mod bagepladen.
- Pensl bollerne med en smule vand, så de ikke sprækker ved hævningen, og kom et rent viskestykke over bollerne.
- Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
- Bag bollerne i ovnen i 14-16 minutter.
- Lad fastelavnsbollerne køle.
Du kan også variere fyldet med f.eks. hakket chokolade, nødder eller lignende.
Remonce
- Ælt alle ingredienser godt sammen.
Bærmarmelade
- Bring alle ingredienser i kog og lad koge i 5-10 minutter.
- Bland blandingen og lad den køle af.
Desuden
- Smelt chokolade og smør ud på toppen af hver bolle.
- Drys med krymmel og sølvstøv.
- Servér og nyd. Velbekomme!
Pynt evt. med klassisk glasur og et drys frysetørret bær eller tilsæt lidt frugtfarve i din glasur.
Opskriften er udviklet af Ditte Julie.