- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Desserter og kager
- fastelavnsboller den eneste opskrift du har brug for

Fastelavnsboller: den eneste opskrift du har brug for
Ingen fastelavn uden fastelavnsboller, der smager sødt og dejligt! Prøv disse nemme og lækre gammeldags af slagsen, der er fyldt med lækker vaniljecreme og toppet med chokoladeglasur.
Skrevet af Imerco · 9 februar 2023Boller op, boller ned, boller i min mave. Mmm, efter at have slået katten af tønden er det tid til lækre fastelavnsboller. Vi giver dig den bedste opskrift her – og så er det bare med at tage fat i grydeskeer og røreskåle, så du kan sætte tænderne i en hjemmelavet, velduftende fastelavnsbolle.
Se samlingen af vores bedste opskrifter på fasteboller her.
Det skal du bruge
Dej (ca. 12 stk.)
25 g frisk gær
1,5 dl mælk (gerne let- eller sødmælk)
150 g smør
300-350 g hvedemel
2 spsk. sukker
2 æg, hvor det ene skal bruges til pensling
Fyld: Vaniljecreme
3 dl letmælk
2 æg
1-2 spsk. sukker
3 spsk. maizenamel/majsstivelse
1 vaniljestang
Glasur
Flormelis
Kakao
Koldt vand
Sådan gør du
Vaniljecreme
Lav vaniljecremen først, så den kan nå at køle ned inden det skal fyldes i bollerne.
Start med at flække vaniljestangen, skrab kornene ud og bland med en lille smule af sukkeret.
Kom herefter alle ingredienserne i en gryde. Pisk det godt sammen og tænd så for varmen herefter - husk at gøre det inden varmen tændes, ellers kan dejen klumpe.
Tænd for middelhøj varme. Pisk hele tiden indtil det koger op og bliver tykt.
Hæld cremen i en skål og lad den køle af.
Dej
Bland først mel og sukker sammen. Tilsæt mel lidt ad gangen, så det blandes godt.
Skær smørret i små tern og ælt det i mel- og sukkerblandingen til en smuldret masse.
Opløs gær i opvarmet, lun mælk. tilsæt herefter 1 æg og pisk det godt sammen. Bland med de tørre ingredienser.
Ælt dejen på bordet, og tilsæt evt. lidt mere mel. Sæt den til hævning i ca. 30 minutter.
Opdel dejen i 12 dele. Rul hvert stykke ud og læg ca. 2 tsk. creme på hver.
Fold stykkerne sammen, luk dem og placer dem med mellemrum på en bageplade. Lad dem hæve yderligere 30 minutter.
Flæk det andet æg, pensl fastelavnsbollerne og bag dem ved 200 °C varmluft i ca. 15-18 minutter alt efter ovnen. Lad dem herefter køle helt af.
Glasur
Bland flormelis, vand og kakao sammen til en god konsistens, der ikke er for våd. Pynt dem som du ønsker og nyd!
Tip
Dekorér fastelavnsbollerne med flydende chokolade i stedet for glasur. Dekorér dem med alt fra hjerter, blomster eller kandiserede violer - du bestemmer.