Crème Brûlée

Crème Brûlée

Der findes desserter, der både imponerer gæster og forkæler dig selv – og Crème Brûlée er uden tvivl en af dem. Få Timm Vladmimirs opskrift på den lækre dessert her.

Skrevet af Imerco · 26 september 2025

Den franske klassiker er kendt for sin silkebløde vaniljecreme toppet med et sprødt lag karamelliseret sukker, som knækker med det helt rigtige knæk, når skeen rammer. Det er en dessert, der kan virke avanceret, men faktisk kræver det kun ganske få ingredienser og lidt tålmodighed at fremtylle den skønne dessert.

Se alt fra Timm Vladimir Kitchen.

Ingredienser til Crème Brûlée

4 portioner

4 æggeblommer
85 g sukker (ca. 1 dl)
½ vaniljestang, kornene
¼ liter piskefløde
1 dl mælk
4 spsk. sukker til karamellisering

Sådan gør du

Forbered æggeblanding

Rør æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen med en ske.

Tilsæt fløde og mælk, og rør godt.

Fordel cremen i to ovnfaste skål.

Stil skålene på en bageplade.

Bag midt i ovnen ved 125 °C i ca. 50 min. (traditionel ovn). Cremen vil stadig skælve lidt, når den tages ud, men den sætter sig under afkøling.

Stil cremerne i køleskabet i mindst 3 timer uden låg.

Drys de kolde cremer med sukker og karamelliser med en gasbrænder, indtil sukkeret er smeltet og gyldent.

Server straks.

Læs også: Dessertpizza med pistaciecreme og jordbær.

Tip

Hvis du vil se mere til Timms madunivers, så se alle videoer med hans opskrifter og tips og tricks her.

Timm Vladimirs madunivers.

creme brulé