Opskrift på julens bedste tilbehør - rødkål med rosiner, appelsiner og æbler

Rødkål med rosiner, appelsin og æble er et sikkert hit til julens retter med kød - server den varme kål til and, flæskesteg, vildt eller bare frikadeller. Her giver vi dig en nem opskrift på den lune kål med skønne smage.

Skrevet af nemlig.com. Foto: nemlig.com, d. 13-12-2020 i Jul
Samlet tid: 15 min. Arbejdstid: 0-15 min. 

Ingredienser (4 personer):

500 g rødkål
2 dl saft f.eks. tranebær- eller solbærsaft
100 g rosiner
2 stk. stjerneanis
1 stk. kanelstang
1 stk. økologisk appelsin
1 stk. æble

Fremgangsmåde:

Skær rødkål i tynde strimler med 4-5 cm. længde.
Skær æble og appelsin ud i tern.
Kom rødkål, appelsin, æble, rosiner, saft og krydderier i en gryde.
Varm rødkålen stille op og lad den simre i ca. 15 minutter.
Når kålen er færdig, må den gerne stadig have lidt bid.

Server rødkålen i en smuk skål eller på et fad - for eksempel fra Encore Festivo-serien fra erik bagger som på billedet.

Se hele Encore Festivo-serien her

 

Opskriften er udviklet og produceret af nemlig.com. Se alle varer, du skal bruge og læg dem nemt i kurven her.

Relaterede artikler

8 uundværlige køkkengadgets i julekøkkenet
Jul

8 uundværlige køkkengadgets i julekøkkenet

Sådan dækker du det farverige julebord
Jul

Sådan dækker du det farverige julebord

Sådan dækker du det moderne julebord
Jul

Sådan dækker du det moderne julebord

Sådan laver du fine 3D-julestjerner
Jul

Sådan laver du fine 3D-julestjerner