Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til køkkenet? Gå på opdagelse her
Søg varer og brands
Borddækning

Sådan dækker du det moderne julebord

Bryd med traditionerne og dæk et overraskende og uventet julebord. Se her, hvordan du dækker et bord efter tidens hotteste trends, og skaber det moderne julebord.

Skrevet af Imerco · 25 oktober 2021

importedContent

Julen er traditionernes tid, og det er både oplagt og fristende at gå traditionelt til værks, når det gælder julebordet. Men når det traditionelle og utraditionelle mødes, opstår der sød julemagi og masser af wauw-effekt, som med garanti vil imponere dine gæster. Så kast dig ud i et moderne julebord, hvor det klassiske møder det utraditionelle.

Se alt borddækning

Brug et traditionelt og klassisk julestel til dit moderne julebord

Find det klassiske julestel frem

Dæk dit bord med et klassisk julestel for at bringe det traditionelle i spil. Et klassisk julestel er det perfekte grundlag for højtidens julemiddag. Desuden udgør det halvdelen af den moderne borddækning, og danner grundlaget for hyggen og julestemningen.

Se alt Bjørn Wiinblad Guirlande

Miks og match

Et moderne julebord er lig med sammensat service – vaser, lysestager, skåle m.m. Det er de færreste, der har fem ens lysestager, men det behøver du heldigvis heller ikke at have for at skabe et moderne julebord. Her er det tilladt at sammensætte, mikse og matche dét, du i forvejen har, og du kan sagtens skabe en smuk borddækning, selvom alt ikke matcher. Lad bestikket være ens og match det eventuelt med dine lysestager, hvis de er i samme farve.

Se alt bestik fra erik bagger a/s

Eksperimenter med pynten på dit moderne julebord

Eksperimentér med pynten

Glem alt om hvad du bør og ikke bør – eksperimentér med anderledes pynt i samme nuancer som din borddækning, men i forskellige former, teksturer m.m. Det skaber et interessant og anderledes udtryk.

Skab legesyge lysdekorationer ved at sætte fyrfadslys i høje glas, og fylde op med bismarckklumper eller andre rød- og hvidstribede bolcher.

Grib saksen og lav kreativ pynt til dit moderne julebord

Slip kreativiteten løs

Få dine gæster til at føle sig specielle ved at gøre noget ekstra ud af dekorationen. Bordkort, servietter osv. må hellere end gerne være hjemmelavet – så grib papir og saks eller nål og tråd – og slip kreativiteten løs!

Lav festlige bordkort ved at spraye en vatkugle med lim og drysse glimmer på. Lim et sugerør fast og vikl om med cellofan, så det ligner en overdimensioneret slikkepind. Bind et bånd omkring med et navnekort på.