Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Medlemstilbud: Shop og spar 20-40% på ALT* stel, glas og bestik. Se tilbuddene her
Søg varer og brands
Borddækning

Sådan skal du dække dit bord, hvis du er til klassisk elegance

Hvide duge, klassisk service og blomsterdekorationer, som alle vil beundre. Skab det perfekte elegante bord, med disse tips og tricks.

Skrevet af Imerco · 1 juni 2021

importedContent

Uanset om du skal afholde et stort bryllup, en rund fødselsdag eller måske fejre endt uddannelse, så er den klassiske borddækning et sikkert valg.

Her får du hele 5 konkrete tips og tricks til at skabe en gennemført og elegant stemning til din fest.

TIP 1: Klassisk hvidt

Gå efter en klassisk hvid dug i god kvalitet. En damaskdug, der gerne må være jacquardvævet er i absolut topklasse, hvilket dine gæster vil fornemme, når de sætter sig ved bordet. Sørg for at dugen er vasket, presset og strøget inden du dækker op.

Ønsker du dine duge stivet af forud for festen, så kan det gøres ved hjælp af kartoffelmel. Find guides til dette på nettet.

Se alle duge

Tablesetting inspiration

TIP 2: Broderi anglaise

Blød den kridhvide dugs skarpe look op ved at tilføje broderi anglaise, som er en hulbroderet metervarer, der bedst er kendt fra gammeldags sengetøj, dukketøj og dåbskjoler. 

Kan du godt lide den klassiske stil, men gerne vil give det et twist, så dæk op på et mix af borde, som både er rektangulære og runde.

TIP 3: Serveringsfade med flere formål

Det behøver ikke kun være vaser, som holder dine blomster. Serveringsfade på fod kan snildt bruges som base til bordets velduftende indslag. Brug våd oasis som base, hvori du så kan sammensætte blomsterdekorationerne som ønsket.

Se alle serveringsfade

Tablesetting inspiration

TIP 4: Lad dekorationerne fylde

Lad gerne blomsterdekorationerne brede sig, så et pompøst og elegant look opnås. Det vil især skabe smuk og let kontrast til det klassiske blå og hvide stel, hvis du lader blomsterstilkene få lov at komme op i højden.

Se alt Georg Jensen

TIP 5: Klassiske stel

Til en klassisk borddækning er klassiske stel et must. Gå efter tidløst design og miks gerne stel fra samme producent, så længe stil og farve passer sammen. Her er eksempelvis anvendt flere stel, men som alle har den blå nuance til fælles. Kombinér med klart glas og blankpoleret stål for at understrege det eksklusive look.

Se alt Royal Copenhagen