Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Spar 20% når du køber for minimum 200 kr*. Brug koden: SHOPAMOK
Søg varer og brands
Boligindretning

Trend: Soveværelset skal stimulere dine sanser

Dit soveværelse bør være indbydende, beroligende og afslappende at træde ind i. Indret det derfor med udgangspunkt i alle sanserne, så oplevelsen bliver gennemført – vi guider dig til hvordan.

Skrevet af Imerco · 30 september 2021

importedContent

Skab de bedste forudsætninger for et drømmende, afslappende og trygt soveværelsesmiljø ved at tage udgangspunkt i sansernes behov. Sørg for, at der er noget for øjet, noget der dufter, noget der smager, beroligende lyde og materialer, der er behagelige for følesansen.

Oplev så, hvordan dit soveværelse kan ændre sig fra at være der, hvor du bare smider dig om aftenen til at være et indbydende sted, som kan give både ro og mentalt overskud.

Se alt sengetøj fra Södahl

sovevaerelse indretning

TIP 1: Tag udgangspunkt i naturen og skab sammenhæng for øjet

Soveværelset bør se indbydende og roligt ud. Vælg en farveskala, som giver øjet ro. Det er de færreste, der kan holde pangfarver ud, når man ønsker at gå til ro. 

Uanset om du befinder dig ved havet, går en tur i skoven eller dufter til friskudsprungne blomsterbede, så er det klart, at naturen er beroligende i sig selv. Disse fornemmelser kan du skabe referencer til via dit farvevalg.

Vælg farver der er inspireret af jord, vand eller skov – dvs. brunlige nuancer, blålige toner eller grønlige farver.

Bring i øvrigt gerne den ægte vare ind i soveværelset ved at prioritere planter i rummet, som renser luften. De vil både understrege inspirationen fra naturen, men også medvirke til bedre indeklima.

Se alt sengetøj fra Södahl

sovevaerelse indretning

TIP 2: Lad duften af naturlig ro sprede sig

Dufte kan rengøre hjemmet og tilbagebringe minder. Derfor er dufte essentielle for at kunne skabe sin helt egen personlige og afslappende atmosfære. Det er klart, at et godt indeklima er afgørende for en god nats søvn. Men, der er flere ting, som kan medvirke til endnu bedre duftklima end kun jævnlig udluftning.

Duftdispensere og duftlys kan være med til at skabe helt unikke fornemmelser i dit soveværelse. Det behøver ikke være tunge, lumre dufte, men derimod lette, luftige og friske dufte, som du lader sprede sig elegant i rummet. Duftlys spreder ikke bare skøn atmosfære, men spreder også hygge, når vægen forsigtigt bevæger sig. Duftdispensere er med til at skabe en diskret og vedvarende duft, som du med tiden vil forbinde med at gå til ro.

Find gerne 4 dufte, som du kan lide og skift lys eller dispenserens duft ud efter årstiden. De lette, brusende havdufte om sommeren og en renlig duft af sæbe om efteråret – eller hvad du foretrækker på de forskellige tidspunkter af året.

Se alle duftlys fra Zone

sovevaerelse indretning

TIP 3: Smag på dagen og forkæl dine gæster

Start gerne morgenen med et glas koldt vand med en skive frisk citron. Det kan du med fordel nyde mens du vågner mentalt. Tager du dig tiden til det, kan det være med til at give dig en bevidst og mere mindful start på dagen.

Har du et gæsteværelse, hvor du gerne vil gøre lidt ekstra ud af overnatningsmuligheden for besøgende, så sørg for at lægge en delikat chokolade klar på hovedpuden – dine gæster vil helt sikkert sætte pris på den ekstra lille gestus.

Se alle produkter i serien Inu

sovevaerelse indretning

TIP 4: Sæt lyd på omgivelserne

Du kan selvfølgelig placere dit soveværelse i et af de mest rolige rum derhjemme. Måske har du allerede tænkt over dette, og synes alligevel, at der mangler noget på lydsiden, som kan få dig helt ned i gear.

Forstyrrende støj er aldrig afslappende. Men andre former for lyd kan sagtens være beroligende for dig, for at du kan falde i søvn. Er du forstyrret af støj eller slående stilhed, så kan du tilføje afdæmpet lyd i dit soveværelse – måske det vil hjælpe dig til en bedre nattesøvn, hvis du hører saligt vand risle eller brusende trætoppe.

Se alt sengetøj fra Södahl

sovevaerelse indretning

TIP 5: Føl dig frem til en god nats søvn

Der skal tekstiler til i dit soveværelse. Ikke mindst i form af lagener og sengetøj, men understreg både den visuelle stil og de taktile fornemmelser med et vaflet sengetæppe, rustikke pudebetræk samt både glatte og matte overflader på øvrigt interiør. På den måde kan du skabe liv i dit soveværelse, så det ikke bare er et sterilt rum, hvor der blot skal soves.

Understreg hudens oplevelse af rummets overflade med en blød badekåbe, som kan iføres direkte når man vågner om morgenen – akkurat som ét stort morgenknus.

Se alle morgenkåber fra Södahl