Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Medlemstilbud: Shop og spar 20-40% på ALT* stel, glas og bestik. Se tilbuddene her
Søg varer og brands
Boligindretning

5 tips til en mere bæredygtig hverdag

Drømmer du om at leve lidt mere bæredygtigt? Så start i det små. Her får du fem bæredygtige vaner, der er lette at implementere i din hverdag.

Skrevet af Imerco · 5 maj 2020

importedContent

1. Skift dine karklude ud med bomuld

De pastelfarvede engangskarklude er en fast bestanddel i mange hjem, men faktisk indeholder den syntetiske klud 20% plastik. Så et godt tip til en mere bæredygtig hverdag er at skift dine klude ud med lækre bomuldskarklude, der ikke indeholder nogle skadelige stoffer – og som du kan vaske igen og igen.

2. Gem madrester i bøtter

Det er fristende lige at rulle en frysepose ud og gemme den halve ost eller pakke en halv citron ind i stanniol, men aluminium og plastik er svære at nedbryde og altså ikke særligt bæredygtige. Det er derimod meget grønnere, og faktisk også sundere, at opbevare dine madvarer i bøtter og glas, der kan bruges igen og igen.

Lock & Lock opbevaringsbokse

3. Hav en drikkedunk i tasken

I Danmark er vi så heldige at have dejlig rent drikkevand i hanen – og så smager det faktisk bedre, er billigere og mindre miljøskadelig end flaskevand, der kræver 1500 gange så meget energi at fremstille. Vælg i stedet en smart og bæredygtig drikkedunk, og hav den altid liggende i tasken. Så undgår du at blive tørstig på farten og passer på kloden samtidig.

4. Bæredygtig kaffekop

En anden god ting at have med i tasken er en termokop – i hvert fald hvis du elsker at drikke kaffe, når du er ude. Den fylder ikke meget i tasken, du kan tage din yndlingskaffe med hjemmefra, og du undgår at skulle bruge engangskopper med låg, når du køber kaffe to-go.

eva solo To go krus

5. Brug indkøbsnet

De fine muleposer i bomuld kan fås i masser af fine udgaver, som du nemt kan folde sammen og have liggende i tasken, klar til køb. Uanset om du handler i supermarkedet eller shopper en ny parfume eller T-shirt, kan du sige nej tak til plastikposen – så er du godt på vej mod en mere bæredygtig hverdag.

Vil du gerne leve lidt mere bæredygtigt? Så reparer dine ting i stedet for at købe nyt. Lim tallerkenen og sy hullet i ungernes bukser – og skån både miljøet og din pengepung.