Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Spar 20% når du køber for minimum 200 kr*. Brug koden: SHOPAMOK
Søg varer og brands
Boligindretning

Indret dit hjem med planter

Har du, som mange af os andre, fået lyst til at bringe naturen og det grønne mere ind i de hjemlige rammer? Men er du ikke velsignet med grønne fingre, og vil du undgå at bruge en formue på planter, som hurtigt må overgive sig? Så kan du med fordel gå planteeksperterne i bedene. Cecilie Krawack og Maja Bastian, som står bag Plant København, deler i denne guide ud af tips og tricks til den grønne indretning i samarbejde med Kählers krukkeserie med det spirende navn ’Gro’.

Skrevet af Imerco · 3 maj 2020

importedContent

Se alle vaser

Se alle krukker

Sov grønt og godt

Et soveværelse placeret i det nordvendte hjørne er ikke en hindring for at sove grønt og godt. Tværtimod. Nordvendt lys er godt, fordi det ikke svitser bladene af, så man skal ikke være bange for at stille en masse planter sammen i en vindueskarm eller hænge planter af de grønne tropiske sorter i vinduerne som f.eks. lykkekastanje, Calathea og Ficus-arter.

Den amerikanske rumgigant, NASA, har forsket i planters luftrensende egenskaber og fundet frem til de mest effektive, som blandt andet er planter i Calathea-familien.

Tip: Alle planter er gode for vores indeklima, da de hjælper med til at rense luften og forbedre indeklimaet. Jo flere planter, man har i et rum, desto bedre effekt.

En større gulvplante er også en favorit i soveværelset, da den er dekorativ og giver grobund for en masse grønne dagdrømme. Planter, der er gode i soveværelset, er Strelitzia Nikolai, Schefflera Alpina og generelt planter i Ficus-familien, som f.eks. Ficus Lyrata, der er kendt for sine smukke store blade formede som violiner, deraf navnet ”Violinfigen”. Et opstammet træ som dette kan bedst lide at stå lyst, men ikke i direkte sollys og er perfekt i soveværelset.

Et lille tip er, at planter med mørkegrønne blade kan klare mest mørke. Derfor kan du gå efter hårdføre sorter, der kan tåle indirekte lys, hvilket der ofte er i et nordvendt soveværelse.

Er du en af dem med et sydvendt soveværelse, så kan du med fordel følge vores råd til planter i det sydvendte køkken.

Læs også: Hvilken vase skal du bruge til hvilke blomster?

Indret med planter

Det solrige køkken

Grønne bladplanter kan bedst lide indirekte lys. Derfor skal man ikke stille disse sorter direkte i vinduet, når solen bager ind. I et solrigt rum kan du i stedet med fordel stille en sej eksotisk kaktus, sukkulent eller agaveplante. Generelt gælder det, at hvor der er meget solskin, der skal man tænke i ørkenplanter. De stortrives og udvikler sig flot i masser af direkte sol.

Calathea planten på billedet ovenfor (den mindste) skal placeres tæt på vinduet, da den godt kan lide lys, men ikke som kaktussen kan tåle at få det sydvendte lys direkte på bladene.

Tip: Anvend gerne pladsen ved siden af et vindue til grønne planter eller stil dem i skyggen af en kaktus for at blande et tropisk grønt udtryk med ørken-looket.

Den skulpturelle plante i stuen

Planterne har for alvor vundet indpas i vores hjem, hvor de er med til at give hjemmet liv og dynamik. Karakterfulde planter bliver tænkt aktivt ind i indretningen, og de spiller en central rolle for, hvordan vi indretter vores hjem. Store planter giver meget til et rum, og der er mange forskellige skulpturelle sorter at vælge imellem, som trives i stuen, hvor der ofte både er lys og skygge.

Det kan være en plante med store blade som Violinfigen eller Ficus Robusta, også kaldet gummitræ, hvor kronen kan brede sig ud og skabe stemning af, at man har bragt naturen hjem. I vindueskarme kan man skabe tableauer med originale, organiske skulpturer i form af ørkenplanter som f.eks. spiralkaktus, cowboykaktus og agaveplante.

Indret med planter

 A room with a green view

Du kan sagtens have levende planter i et badeværelse med vinduer. Nogle af de bedste planter til disse forhold er tropiske arter, der elsker fugt på bladene, eller arter, som bregner, der gerne skal holdes fugtige.

Sæt krukker på en hylde, og lad det dale ned med grønt, eller lav en installation med forskellige planter i forskellige størrelser og krukker i vindueskarmen, så du sikrer den grønne udsigt.

Nogle af de planter, der kan fremhæves til badeværelset er Calathea-planter og Slørasparagus (på billedet ovenfor), som trives med fugten fra bruseren.

Tip: Afhængigt af hvor meget du bader, kan du tilmed spare på vandet og kun vande de nævnte planter til badeværelset hver 2.-3. uge.

Se alle vaser

Se alle krukker