Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Spar 20% når du køber for minimum 200 kr*. Brug koden: SHOPAMOK
Søg varer og brands
Boligindretning

5 idéer til en indretning, der skaber ro

Når vi vender hjem fra en lang arbejdsdag eller ferie, er det i hjemmet, vi finder roen. Roen opstår ved en indretning, der inviterer til ren afslapning. Vi giver dig derfor fem små tips til, hvordan du nemt kan skabe en indretning, der skaber ro.

Skrevet af Imerco · 24 september 2017

importedContent

Indret dig simpelt

Indret dig med få ting. For mange vaser, lysestager eller figurer kan skabe kaos. Tænk i enkle opstillinger, der giver lidt højde. Lav fx et stilleben på en skænk eller i en vindueskarm med et par af dine yndlingsbøger og sæt en billedramme og et par små vaser eller krukker ved siden af. 

Stilleben

Se alt dekoration

Du kan også samle dine favorit vaser, figurer og fyrfadsstager på en vægreol, hvilket giver et mere roligt udtryk, end hvis tingene står spredt rundt om i hjemmet.

Imerco Home væghylde

Læs også: Skab en personlig vægreol

Skab din egen hyggekrog med små, enkle midler

Skab din helt egen, personlige hyggekrog langt væk fra tv’et, hvor du kan trække dig tilbage, bearbejde dagens indtryk og lade op til en ny dag. Sæt en behagelig stol i et hjørne med et godt lysindfald, og smid en blød pyntepude og en plaid i stolen. Udover den ekstra komfort giver tekstiler et nordisk udtryk i boligen. Tilføj et lille sidebord hvor du kan have et glas vand eller en varm kop kaffe stående. Lad ellers tankerne flyve og nyd stilheden.

Se alle boligtekstiler

Afdæmpede farver

Støvede farver på væggen har en beroligende effekt. Hold dig til de samme nuancer på væggene fra rum til rum, så der ikke opstår for store kontraster.

Når det kommer til farvevalg på dine vaser, lysestager og figurer, kan du til gengæld skeje lidt ud. En enkelt farve, der skiller sig ud, er fedt. Sæt kulør på indretningen ved hjælp af en enkelt pyntepude, plakat eller vase, som passer til den mere neutrale, gennemgående farve i din indretning og på væggene. Er din indretning meget nordisk med hvide, sorte og grå farver, så supplér evt. med en blå farve, som giver et moderne farvespil uden at være for iøjnefaldende.  

blå puder

Dufte, der minder om gode tider

En buket friske blomster i en farverig vase er ikke kun en fryd for øjet. De duftende blomster kan også lede tankerne hen på gode minder. Sæt 10 minutter af i din kalender hver dag til at sætte dig i sofaen og nyde duften af friske blomster.

Får du ikke købt blomster hver uge, så kan et duftlys eller duftpinde også bruges. Vælg den duft, der minder dig om noget godt. Eller den duft, som gør dig i godt humør. 

Imerco Home duftlys og håndklæder

Se alle duftlysForskning viser, at duften af lavendel virker særligt afslappende.

Beroligende belysning

Arkitektoniske lamper indgår oftest som en del af vores boligindretning for syns skyld, og selvfølgelig af praktiske årsager. Men det helt rigtige lys kan også virke afstressende. Farvede pærer giver et varmt lys, som virker beroligende. 

Se alle lamper