Sådan skal julepynten se ud i 2016

Julen nærmer sig, men hvordan skal du pynte op i år? Indretningsekspert og designer Birgit Tarp guider dig til årets trends inden for julepynt.

Skrevet d. 10-11-2016 i Tidens trends

Birgit Tarp, indretningsekspert, designer og ejer af designbureauet Design Circus

Indretningsekspert, designer og ejer af designbureauet design Circus 

”Trenden inden for julepynt er i år båret af et mørkere og mere dramatisk univers. Den mørke bordeauxfarve er i fokus sammen med gyldne toner som messing og kobber samt mere oxiderede metaller. Og så skal vi hellere vælge nogle få voluminøse og kunstneriske elementer frem for en hel masse nips.”

Derfor skal din julepynt være mørk og dramatisk

Generelt er vi inden for boligtrends på vej væk fra den hvide, minimalistiske, enkle og skandinaviske stil. I år skinner det også igennem i julepynten, hvor trenden tydeligt er den mørkere og loungeagtige stemning.

Julepynt i metaller 

Men ifølge Birgit Tarp skal du dog ikke gå all in på dramatikken, hvis du ellers bor lyst og let. Tag afsæt i det hjem, du har, og tilføj så hellere nogle tilpassede enkelte elementer i denne juls mørkere stil.

Få det bedste ud af den julepynt, du allerede har. Bind for eksempel et nyt guldfarvet satinbånd i dine glaskugler, måske tvistet med en cedergren – det giver dem en helt ny karakter. 

Sådan får du et smukt julepyntet hjem anno 2016

 • Når du hiver kasserne med julepynt frem i år, kan du godt være lidt kræsen. Der må nemlig helst ikke være for meget. Vælg derfor nogle få, fine ting ud, og supplér med lidt nyt i årets stil.
 • Tænk stort, tænk vildt, tænk ta-daa! Gør det hele lidt mere dramatisk med nogle store og mere ekstravagante ting i stedet for en masse smånips.

  • Men vælg alligevel et par farvetoner, der passer sammen - og hold dig så til dem. Udskift for eksempel den klassiske julerøde med mørkerøde, bordeaux toner og bland gerne lidt metal ind.  Det giver en fin og overdådig fornemmelse.
  • Juledekorér nogle af de ting, som du allerede har i forvejen, i stedet for at fylde op med nye juleting. Du kan for eksempel male mønstre på nogle af dine lysestager i årets mørke julefarver – eller dekorere dine lamper med smukt, bordeaux silkebånd. 
  • Gør naturen magisk funklende. I år handler det ikke om rå træbjælker og nøgne grene. Det skal være mere pyntet og raffineret som for eksempel grankogler drysset med oxyderet eller gyldent glimmer.

  Stil et mørkt keramikfad med fed glasur i vindueskarmen, og dekorér det med et par stykker fra din yndlingsjulepynt – som et par store bordeauxfarvede glaskugler, flotte bloklys i de mørkere toner og grågrønt mos.

  Se også: Trænger dit julepynt til lidt rengøring?

  Relaterede artikler

  Sådan kommunikerer unge uden mobilen
  Tidens trends

  Sådan kommunikerer unge uden mobilen

  Vi vil have luksus cocktails hjemme i stuerne
  Tidens trends

  Vi vil have luksus cocktails hjemme i stuerne

  De bedste drinks til sommerfesten
  Tidens trends

  De bedste drinks til sommerfesten

  Filterkaffe er tilbage: Sådan får du den perfekte kop kaffe
  Tidens trends

  Filterkaffe er tilbage: Sådan får du den perfekte kop kaffe