Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Spar 20% når du køber for minimum 200 kr*. Brug koden: SHOPAMOK
Søg varer og brands
Rengøring og vedligehold

Sådan rengør du din vandkaraffel for kalk

Øv, din ellers så smukke vandkaraffel er fyldt med ikke så køn kalk i bunden. Ingen panik – vi guider dig til en skinnende ren karaffel.

Skrevet af Imerco · 4 maj 2022

En vandkaraffel er altid en stilfuld måde at servere vand på til både hverdag og fest. Og bruger du den ofte, kan du ikke undgå, at din karaffel får kalkaflejringer i bunden. Men hvordan rengør du noget, som opvaskebørsten ikke kan nå? Bare rolig, her får du gode råd til at gøre din karaffel helt kalkfri igen.

Se alle kander og karafler.

Trænger din vandkaraffel til rengøring, så prøv et af disse råd mod kalk

  • Lav en blanding af varmt vand og 1-2 tsk. bagepulver og lad det stå natten over.
  • Hæld et par skefulde ukogte ris i karaflen sammen med to dl husholdningseddike og ryst grundigt. Gentag et par gange, indtil kalken er forsvundet.
  • Brug saften fra en citron og lad den virke i 8-10 timer alt efter hvor meget kalk, du skal fjerne. Husk: Kalken skal være dækket af citronsaften.
  • Du kan også bare fylde kanden med appelsinjuice. Syren i juicen angriber kalken, så efter en nat i køleskabet er karaflen ren. Kalk er ikke skadeligt, så du kan roligt drikke juicen, inden du igen fylder karaflen op med vand.

LÆS OGSÅ: Glaspest? Sådan får du skinnende, rene glas.

Tip

Når du skal tørre din vandkaraffel, så fold et stykke køkkenrulle som et kræmmerhus, og stik spidsen ned i karaflen – det suger fugten ud og efterlader den uden pletter.