Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til køkkenet? Gå på opdagelse her
Søg varer og brands
Borddækning

Sådan dækker du det smukkeste julebord

Juleaften er noget særligt, og julemiddagen fortjener et smukt dækket julebord. Få inspiration til alt fra dug og pynt til servietter her.

Skrevet af Imerco · 8 december 2016

importedContent

Dugen til julebordet

Første skridt til en smuk borddækning er en fin juledug. Skab hele fundamentet for hyggen ved bordet med enten en hvid eller mørkegrøn dug eller den klassiske julerøde. Husk at lægge en voksdug under eller at få fingrene i en dug med overfladebehandlingen Staincoat, så der ikke er nogen grund til panik, hvis rødvinsglasset eller sovseskålen vælter.

Se alle duge

Christmas dug. Rød.

Krystalglas og det fine julestel

Julen er hjerternes fest, så denne aften må du gerne finde det allerfineste porcelæn frem. Et særligt julestel, som du kun bruger juleaften, kan også være en smuk tradition at føre ind i din familie. Har du krystalglas eller andre smukke glas i skabet, er det en god anledning til at hive dem frem for at fuldende det storslåede udtryk. Og opvasken – den kan hele familien jo deles om dagen derpå.

Se alt julestel

Royal Copenhagen Stjerne Riflet Jul

Guld, sølv eller andet fint, der glimter, giver flot, feminin glamour til dit julebord. 

Prikken over i'et til julebordet

Servietten er ikke bare god til at tørre fingrene – den gør også bordet mere stemningsfyldt. Vælg en kraftig serviet af enten papir eller stof med en smuk servietring i guld eller sølv. Eller endnu bedre! Kast dig ud i foldningens kunst og skab flotte hjerter, roser og sommerfugle. Det er faktisk slet ikke så svært, som man tror.

Se alle servietter

Se her hvordan man folder servietter

Skab stemning med levende lys

Levende lys kaster et varmt skær over julemiddagen, og gør det endnu hyggeligere. Sæt din yndlingsjuledekoration på bordet, gå efter et mere eksklusivt udtryk med en flere-armet stage i guld eller sølv - eller hold dig til mange små og enkle fyrfadsstager.

Se alle lysestager

Adventskrans

Læs også: Den ultimative guide til borddækning

Julebordet med sin pynt

Det er ikke kun juletræet, der stråler med sin pynt. Gør også noget særligt ud af pynten til julebordet, så der er noget smukt at se på, mens I spiser. Pynt bordet med dine yndlingsfigurer, små guldstjerner eller store flotte grankogler med glimmer. Du kan nemt skabe den helt rigtige stemning ved at pynte bordet med lidt af din juletræspynt.

Se alt julepynt