Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til boligen? Shop Amok her
Søg varer og brands
Tilbehør og salater

Mini brødskåle med æg og skinke

Har du lidt brød i overskud, ved vi lige, hvad du bør lave – mini brødskåle! De små skåle af brød er en god måde at få brugt de sidste skiver brød, og så er de perfekte til brunchen eller påskefrokosten.

Skrevet af Imerco · 29 marts 2022

importedContent

Tænk at kunne fylde alt det bedste fra brunchbordet ned i en lille brødskål. De små brødmuffins er perfekte som forkælelse på morgenbordet eller som en lille tilføjelse på påskebordet - og så er de supernemme at lave. Det tager ingen tid fra du finder brødresterne frem, til du har færdige mini brødskåle. Det bedste er, at du kan fylde lige præcis det, du vil i brødskålene alt efter, hvilke rester du har, der skal bruges eller alt efter, hvilke præferencer dine gæster har.

Se alle køkkenartikler

Det skal du bruge

4 stk.

  • 4 skiver brød, f.eks. toastbrød eller franskbrød
  • 2 spsk. grovkornet sennep
  • 20 g smør eller olie til formen
  • 4 skiver Seranoskinke
  • 4 æg
  • Salt og friskkværnet peber
  • Friske krydderurter til servering, f.eks. purløg eller estragon

Sådan gør du

Nemme og lækre mini brødskåle med æg og skinke

Forberedelse

  • Rul brødene helt flade med en kagerulle, og skær kanterne af.
  • Smør hver skive med lidt sennep.
  • Find fire muffinforme frem, smør dem med smør eller olie og kom hver skive ned i muffinformene. Tryk dem lidt ud så de danner en lille skål.
  • Fold skinke ned i hver ’skål’ og slå derefter et æg ud i hver. Krydr med salt og peber.

Lav dine mini brødskåle med noget andet fyld – f.eks. en vegetarisk udgave med grillet peberfrugt eller tomat, og giv ægget et drys chiliflager for at tilføje lidt ekstra krydderi. Fyld også gerne dine brødskåle med lidt ost, så de kommer til at minde om en lækker croque madame.

Mini brødskåle til brunch eller påskefrokost

Tilberedning

  • Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 °C varmluft i ca. 15-20 minutter, til æggene har sat sig.
  • Servér og drys med friske krydderurter.

Opskriften er udviklet af Maria Charlotte i samarbejde med Valsemøllen.