Topfoto 57

Sprøde og søde churros med chokoladesauce

Churros, eller spanskrør som de også kaldes, smager og dufter helt uimodståeligt af jul. De er sprøde, søde og lækre – særligt hvis du laver dem selv!

Skrevet af Imerco · 23 november 2021

Churros forbindes ofte med kolde næser og røde kinder – og ikke mindst julemarkeder. De lune og lækre churros drysset med kanelsukker og med masser af chokoladesauce er ikke til at modstå, når kulden bider eller den søde tand skal tilfredsstilles. De er heldigvis ganske nemme at lave selv. Og så er de også en herlig servering til december- eller adventshygge.

Se alle frituregryder.

Det skal du bruge

Churros (12 stk)

  • 2,5 dl vand, koldt
  • 30 g smør
  • 30 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 180-200 g hvedemel
  • 2 stk. æg (str. M)
  • 1-3 l smagsneutral olie til stegning (f.eks. solsikkeolie)

Chokoladesauce

  • 100 g mørk chokolade (70%)
  • 2,5 dl piskefløde

Kanelsukker

  • 1 dl sukker
  • 2 tsk. kanel

Sådan gør du

De sprøde og søde churros med chokoladesauce er perfekte til julen

Churros

  • Kom vand, smør, sukker, salt og vaniljesukker i en gryde. Kog det op til smørret er helt smeltet.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt mel.
  • Rør nu rundt med en ske. Dejen skal være ret fast, da der skal tilsættes æg bagefter. Hvis den er for tynd, kan du tilsætte lidt mere mel. Omvendt kan du tilsætte 1 spsk. vand, hvis du synes den er alt for tyk. 
  • Kom dejen i en skål og lad det køle af. 
  • Tilsæt nu æg (ét ad gangen – dejen skal være tyk) og pisk det godt sammen. Lige pludselig samler dejen sig og bliver fast. Hvis dejen er for tynd, kan du tilsætte lidt mere mel.
  • Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Alt efter hvor tykke churros du ønsker, kan du vælge tylstørrelse. 

Se alle sprøjteposer og tyller.

Lav nemt churros i din frituregryde

Tilberedning

  • Hæld olie i frituregryden og opvarm det til 175 °C.
  • Når olien er varm, skal dejen sprøjtes direkte ned i olien. Lad stykkerne blive cirka 10 cm. Klip dem over med en saks. 
  • Lad dine churros stege i 4-5 minutter. Det kan være en god idé at vende dem undervejs. Lad endelig ikke dine churros blive for mørke hurtigt – det er vigtigt, at de også bliver bagt indeni. 
  • Placér de færdige churros på en tallerken med køkkenrulle på, som kan suge lidt af olien. Lad dem køle lidt af.

Brug gerne en frituregryde – så kan du nemmere styre temperaturen på din olie, og så er du sikret et perfekt resultat.

Lækker og syndig chokoladesauce til churros

Chokoladesauce

  • Lun fløde i en gryde – det skal ikke koge, men være varmt.
  • Tilsæt chokolade og rør godt rundt.
  • Tag gryden af varmen og lad chokoladesaucen køle helt af. 
  • Vend dine churros i kanelsukker og servér med chokoladesaucen. Velbekomme!

Du kan også servere dine churros med vaniljeis, flormelis eller sukker.

Opskriften er udviklet af Frederikke Wærens.