Topfoto 38

Krumkager med ricotta, chokolade og syltet appelsin

Der er æbleskiver, der er pandekager, der er vafler – og så er der krumkager. Eller ”gode råd”, som de tynde, sprøde kager også kaldes. De er helt perfekte til den søde juletand!

Skrevet af Imerco · 22 november 2021

De lækre krumkager er helt perfekte til den søde juletand. De kan nemlig rulles til rør og fyldes med den lækreste julede ricottacreme med honning, syltet appelsin og chokolade. Servér dem som en elegant ledsager til kaffen eller portvinen.

Se alle vaffeljern.

Det skal du bruge

Krumkager (ca. 12 stk)

  • 100 g smør
  • 2 æg str. M/L
  • 100 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • ¼ tsk. stødt vanilje

Ricotta-fyld

  • 250 g ricotta
  • 1 ½ dl piskefløde
  • 2 spsk. akaciehonning
  • 50 g hakket mørk chokolade
  • 50 g hakket kandiseret appelsinskal
  • Revet skal af 1 appelsin
  • Evt. lidt finthakket usaltet pistacienød til pynt

Sådan gør du

De sprøde krumkager er perfekte til den søde tand

Krumkager

  • Smelt smørret, og lad det køle lidt af.
  • Pisk æg og sukker luftigt.
  • Pisk det afkølede smør i æggene.
  • Bland så melet med kardemomme og vanilje, og pisk det i dejen lidt ad gangen.
  • Varm krumkagejernet op.
  • Kom 1 god spsk. dej i midten af det opvarmede krumkagejern, og luk det.
  • Bag kagerne i 1-3 minutter, indtil de er lysebrune.
  • Fisk kagerne ud med en madpincet, og rul dem straks omkring en rullepind eller skaftet af en grydeske.
  • Lad dem køle med samlingen nedad. Fortsæt til al dejen er brugt.

Du kan også give krumkagerne ”taco”- facon, og fylde dem med vaniljeis og drys efter ønske.

Lækre krumkager med fyld af ricotta, chokolade og syltet appelsin

Ricotta-fyld

  • Pisk ricotta luftig med fløde. Tilsæt honning og revet appelsinskal, og pisk igen.
  • Vend så hakket appelsinskal og chokolade i ricottacremen, og fyld den i en sprøjtepose med tylle. Brug en rund tylle, så fyldet ikke sætter sig fast i den.
  • Læg cremen i køleskabet i 30 minutter.
  • Fyld krumkagerne med creme, og drys evt. enderne med finthakket pistacie.
  • Servér kagerne sprøde og nyfyldte.