Klik & hent i butik

Byt i 1 år

Prismatch

Spar 20% på populære brands, når du køber for min. 200 kr.* Brug koden: Julehygge
Desserter og kager

Opskrift: Julefudge ala Ditte Julie

Mums - lækre, små konfektlignende stykker af sødt og knasende ingredienser, der smelter på tungen. Her får du Ditte Julies opskrift på lækkerierne her.

Skrevet af Imerco · 23 november 2022

Mmh, små bidder af julehimlen - disse lækres fudges smager himmelske, uanset om du serverer dem som konfekt, til dessert eller til kaffen. Opskriften her giver fudge til ca. 18 personer.

Ingredienser til fudge

1,5 dl piskefløde
125 g lys sirup
125 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljepulver
1 nip havsalt
100 g god mørk chokolade
50 g smør
50 g hasselnødder uden hinde
50 g rosiner
2 spsk frysetørrede hindbær

Sådan laver du fudge

Kom fløde, sirup, sukker, vanilje og salt i en gryde og bring blandingen i kog.

Hak chokolade groft. Skær smørret i tern. Når flødeblandingen er præcis 124 grader varm tages den af varmen. Rør chokolade og smør ud i den varme fløde.

Hak nødder groft. Vend nødder, rosiner og hindbær i den nu lune flødeblanding. Fordel blandingen i to by Ditte Julie silikoneforme. Stil på frys til den har sat sig.

I øvrigt

200 g god mørk chokolade
50 g hvid chokolade
Rød kakaosmør
Guldstøv

Befri fudge fra silikoneformene.

Temperér mørk chokolade. Brug to gafler til at dyppe en fudge ad gangen i den tempererede chokolade. Placér dem på et stykke bage bagepapir og lad chokoladen sætte sig.

Temperér hvid chokolade og kakaosmør og indfarv chokoladen. Kom den i et kornet og pynt din julefudge. Drys med guld.

Tip

Brug gerne nødder og krydderier efter eget valg, så du gør din version mere personligt.