Trend: Mix og match dine glas – sådan gør du

Tidligere var det trendy at have matchende tallerkener, glas og bestik ved middagsbordet – ikke længere! Nu må du mikse og matche akkurat som du ønsker. Med 4 simple tips guider vi dig til at skabe en personlig og unik borddækning, endda uden at det virker rodet.

Skrevet af Imerco, d. 09-05-2021 i Inspirér mig

Nogle glas er elegante og feminine, mens andre er delikate og bombastiske. Med den nyeste trend, kan du gøre brug af det hele!

Med andre ord; er du en af dem der falder for mere end ét stel eller design, så bare rolig, alt kan bruges.

Lad os starte med velkomstdrinken, og hvordan du kan gøre noget ekstra ud af denne.

Se alle drinksglas fra Luigi Bormioli

TIP 1: Personlig velkomstdrink

Når du byder dine gæster velkommen, så byd dem gerne på den samme drik, men i hver sit personlige glas. Hvis du synes det er sjovt, så prøv at uddele glas efter gæsternes personlighed. Giv et højt slank glas til din veninde, et med klassiske slibninger til din mor og et stilrent til din svigerfar. På den måde giver du dine gæster en fornemmelse af, at du kender dem ekstra godt.

Luigi Bormioli glas

Har du yderligere overskud, så tilpas hver enkelt velkomstdrink i farver og smag. Serverer du eksempelvis gin og tonic, kan du give kvinderne jordbær eller mynte, mens mændene kan få brombær eller grove peberkorn tilsat. Tilføjer du spiselige blomster, vil det også højne det æstetiske udtryk.

Spiselige blomster, som egner sig til formålet, er eksempelvis bellis (ja, dem der pibler frem i græsplænen), tallerkensmækkere eller judaspenge.

TIP 2: Mixet harmoni

Velkomstdrinksene er drukket, maverne begynder at rumle – det er ved at være spisetid. Og sikke et bord der møder dine gæster!

Lad tallerkener og bestik være klassisk og afdæmpet, mens glassene får lov at fylde rent visuelt.

Luigi Bormioli glas

Det er klart, at hver enkelt glas er udformet med henblik på hver sin type drikkelse. Hold fast i det, når du dækker bord. Der bør med andre ord være rødvinsglas til rødvin, champagneglas til champagne osv.

Men disse behøver ikke være i samme stel eller design. Det er her, du kan mikse alt det du vil.

Gin glas fra Luigi Bormioli 

Vælg et buttet vandglas, et maskulint drinksglas og et retro-inspireret champagneglas – du bestemmer!

For at det dog ikke bliver ét stort rod, kan du holde en ensartet linje ved eksempelvis at ensrette valget af materiale og farve. Her er alle glas klare, men fra forskellige design-serier.

Se alle vinglas fra Luigi Bormioli

TIP 3: Glas som dekoration

Dine glas kan også bruges til andet end at drikke af. Brug eksempelvis et højt, slank vand- eller ølglas som lille vase. Vælger du enkle og korte blomsterstilke, kan dine gæster se henover blomsterdekorationerne, hvilket tillader ansigtskontakt med alle omkring bordet.

Luigi Bormioli glas

Ligeledes kan du anvende et glas som personlig kuvert-dekoration. Placér en enkelt blomst i et glas på hver tallerken. Det skaber ekstra liv og personlighed til din borddækning, mens det også udstråler at du har kælet for detaljerne.

Vælger du at bruge tørrede blomster til dette, behøver du ikke komme vand i glasset. Yderligere kan du tilføje bordkort eller serviet heri hvis du vil.

TIP 4: Når mørket falder på

Sidst på aftenen er stemningen typisk løsnet op, og det er tid til eksperimenterende drinks.

Luigi Bormioli glas

Lad nu dine gæster få lov at mikse deres egne drinks, og lad dem frit vælge hvilke glas de kunne tænke sig. Nogen vil foretrække høje, slanke drinksglas til deres mojito’s, mens andre vil gå efter et lavt, men buttet glas til en kold whiskey on the rocks.

Servér gerne i ginglas, som er ekstra store. Det giver en eksklusiv fornemmelse, at drikke sin lækre drink af et stort, delikat glas.

Med andre ord; sørg for et varierende udvalg af glas, som udstråler forskellige looks – det vil dine gæster synes er fedt!

Se alle glas fra Luigi Bormioli

Relaterede artikler

Sådan dækker du et farverigt julebord
Inspirér mig

Sådan dækker du et farverigt julebord

Cremet espressomartini til at runde ugen af med
Inspirér mig

Cremet espressomartini til at runde ugen af med

Sådan holder du nytår anno 2017
Inspirér mig

Sådan holder du nytår anno 2017

Pulled duck i slowcooker
Inspirér mig

Pulled duck i slowcooker