Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til køkkenet? Gå på opdagelse her
Søg varer og brands
Borddækning

Sådan dækker du det naturlige julebord

Invitér naturen indenfor med en nordisk og rustik borddækning, der skaber masser af hyggestemning og julemagi. Se her, hvordan du skaber det naturlige julebord.

Skrevet af Imerco · 25 oktober 2021

importedContent

Der er intet, der skaber en eventyrlig og magisk borddækning, som naturens egne elementer. Lad det rustikke og naturlige komme til sin ret, og før du ved af det, har du et smukt og naturligt julebord. Du kan nemlig komme langt med lidt, og med naturens egne materialer kan du nemt skabe julemagi.

Se alt borddækning

Et traditionelt julestel sætter stemningen på det naturlige julebord

Dæk op med et klassisk julestel

Dæk op med et klassisk julestel – der er intet, der emmer mere af jul, og et julestel udgør det perfekte grundlag for din julemiddag. Et julestel er en dekorativ klassiker i julen, som bringer masser af nostalgi til bordet.

Du kan også skabe en flot kontrast ved at mikse det traditionelle julestel med det enkle hvid riflet fra Royal Copenhagen.

Se alt Royal Copenhagen Stjerne Riflet stel

Drop dugen og dæk op med stofservietter på dit naturlige julebord

Væk med dugen og frem med stofservietterne

Hvis du har et smukt træ- eller plankebord, kan du med fordel undlade dugen og dække op på bordet i stedet. Det rustikke træ vil understrege dit nordiske tema, og er det perfekte udgangspunkt for din naturlige borddækning. Dæk op med stofservietter med rå kanter for at skabe kontrast og tekstur.

Print årets julemenu ud på et kort, som du binder sammen med gæstens serviet.

Brug naturens elementer som pynt på det naturlige julebord

Brug naturens elementer

Når bordet skal dekoreres, er det bare med at bringe naturens elementer i spil. Her kan en tur i skoven langt hen ad vejen forsyne dig med alt, du behøver for at skabe en eventyrlig borddækning i form af bl.a. mos, lærkegrene, kogler, gran, røde vinterbær, kristtorn, mistelten, granatæbler m.m. Kombinér eventuelt med kronelys og fine figurer af skovens dyr.

Se alle figurer fra Royal Copenhagen

Pynt op med julekugler i naturens farver til dit naturlige julebord

Pynt i naturlige nuancer

Lad dig inspirere af skoven og tænk i retning af skovbundens nuancer. Pynt såsom julekugler eller figurer i afdæmpede jordfarver og grønne nuancer vil komplimentere din naturlige borddækning smukt. Tilfør levende lys i smukke lysestager, der skaber varme og hygge.

Hæng en smuk gren med grønne julekugler op over dit julebord, og understreg skovens tilstedeværelse.

Se alle julekugler fra Holmegaard