Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til køkkenet? Gå på opdagelse her
Søg varer og brands
Borddækning

Borddækning til drengens barnedåb

En lille, ny dreng i familien skal fejres – det er klart. Om du vælger at holde en traditionel barnedåb, en navngivningsfest eller noget tredje er underordnet – det vigtigste er, at du får fejret sønnike med venner og familie med alt, hvad det kræver af mad, borddækning og pynt. Vi har samlet lidt inspiration til at få dig i gang.

Skrevet af Imerco · 2 april 2017

importedContent

Vælg den rigtige dug til drengens barnedåb

Udgangspunktet for borddækningen er dugen. Selvom man måske ikke tænker meget over den, har den en helt central plads i rummet. Derfor er dugen også et godt sted at slå farvetemaet for festen an. Hvis du vælger en klassisk drengebarnedåb med blå og lyseblå farver, kan du vælge at have en hvid dug for at skabe en smule balance og lade dekorationerne komme til deres ret. Omvendt kan du også vælge en stærk blå farve til dugen, men så kan det være en god idé at vælge nogle mere afdæmpede farver til blomster og pynt.

Se alle duge

Dæk bordet til drengens barnedåb

Når dugen er valgt, skal bordet dækkes. Start med at vælge servicen, som skal bruges til maden og senere til kaffe og kage. Tænk gerne servicen ind i dine andre elementer som blomster, dekorationer og pynt for at skabe en helhed og et tjekket look.

  • Uanset farvevalg er dit farvevalg er krystalglas flotte på bordet – og så kan de bruges til både drikkevarer og forretter. Servér en klassisk rejecocktail til forret i et flot martiniglas. En rejecocktail lavet med gode og friske råvarer går aldrig af mode, og så er det en let og lækker ret at få serveret til barnedåben inden alt det søde til kaffen.  

Barnedåb rejecocktail

Se alle krystalglas

  • Tallerkener og bestik behøver ikke være særlig fancy. Hvidt porcelæn gør sig altid godt, og så giver de mere neutrale tallerkner plads til, at du kan vælge nogle farverige, mønstrede servietter. Fold servietten i en trekant, læg den ovenpå tallerkenen og læg øverst en enkel blomst med en lyseblå sløjfe omkring stilken.
  • Der skal selvfølgelig også blomster på bordet. Hvis du har valgt en farverig dug, kan du her med fordel vælge nogle lidt mere neutrale blomster. Saml eventuelt vilde markblomster, og arranger dem i lidt tilfældige buketter for at skabe et unikt og personligt look.

Personlige bordkort

Bordkortene er også en del af bordpynten, så de skal gerne holdes i de samme farver. Brug hvidt karton og farver i blå nuancer og tegn selv mønstre på kortene. Du behøver ikke være en rutineret tegner for at lave nogle fine, personlige bordkort – de behøver nemlig ikke være så perfekte. Når du har tegnet mønstre på kortene, slutter du af med at skrive gæstens navn med en sort tousch.

Læs også: Find en fantastisk dåbsgave til den lille

Der skal kage til

Kagebordet er en vigtig del af enhver barnedåb. Til drengens barnedåb kan du bage enkle chokolade cupcakes og dekorere dem med blå glasur eller frosting - det vil være et sikkert hit hos børnene. Du kan også komme almindelig hvid glasur på, og dekorere med blåbær eller farvet krymmel. Stil dine cupcakes på fade i forskellige størrelser, og vælg gerne nogle høje fade med fod, som du kan binde en blå sløjfe omkring. Alternativt er en étagere en super fin måde at servere cupcakes på.

Se alle serveringsfade

Man behøver selvfølgelig ikke vælge lyserød til pigen og blå til drengen – en mere kønsneutral farve som grøn eller gul kan også være dåbsfarven, som går igen i borddækningen, på invitationer og så videre.

Læs også: Borddækning til pigens barnedåb