Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til køkkenet? Gå på opdagelse her
Søg varer og brands
Borddækning

Dæk et rustikt og naturligt bord

Uanset om du vil holde grillaften for vennerne, havefest eller afslappet indendørs middag, så kan en rustik og naturlig stil være noget for dig.

Skrevet af Imerco · 1 juni 2021

importedContent

Hvis du bliver fascineret af rustikt træ, mørke nuancer og vilde afgrøder, så er denne borddækningsstil noget for dig. Her er der fokus på at invitere naturens vildskab med, når du holder fest. 

I artiklen her får du hele 5 konkrete tips og tricks til at skabe naturlig magi på dit bord – inde som ude.

Se alt borddækning

TIP 1: Naturlig pynt – bogstavelig talt

Naturens vildtvoksende afgrøder er ofte enormt dekorative og vil passe perfekt til dette tema. Gå derfor gerne en tur i grøftekanten og pluk de fineste græsser og ukrudtsblomster, som du kan finde. Kombiner med tidselsblomster, eucalyptus og grønne havreaks. 

Tablesetting inspiration

TIP 2: Madvarer som pynt

Brug gerne madvarer som bordpynt, men vælg nogle der er eksotiske og rå at se på. Artiskokker er yderst dekorative, mens også friske, grønne limefrugter kan understrege det grønne tema. Lad ligeledes gerne en frisk timian- eller rosmaringren pynte i velkomstdrikken.

Se alle glas fra Lyngby Glas

TIP 3: Drop dugen

Undlad dugen, hvis du har et smukt træbord at dække op på. Lad i stedet et patineret træbord stå frem, hvilket vil understrege dit naturlige bords tema.

Tablesetting inspiration

TIP 4: Vælg service i naturlige nuancer

Undlad det blanke, polerede stål og hvide tallerkener – vælg i stedet service med grovere glasurer, som på tallerkenerne her, mat sort bestik og stofservietter med rå kanter.

Se alt fra Bitz

TIP 5: Menukort på brunt karduspapir

Print menuen ud på noget papir, som passer ind i temaet. Karduspapir i enten grå eller brunt vil understrege dit rustikke tema, med sit mere naturlige look. Det er samtidig også en lækker taktil fornemmelse for dine gæster, når de tager fat i papiret, som er mere groft end almindeligt kopipapir.

Karduspapir kan købes i hobbyforretninger, boghandlere og kunstnerartikler-butikker .

Se alt borddækning