Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til køkkenet? Gå på opdagelse her
Søg varer og brands
Boligindretning

Sådan skaber du en next level drinksaften med ægte cocktail-lir

Inviter vennerne over til en gennemført cocktailaften, hvor drinksmenuen består af populære cocktails, udstyret er i orden og stemningen er i top!

Skrevet af Imerco · 14 juni 2021

importedContent

Forestil dig en eksklusiv cocktailbar, hvor lyset er dæmpet, musikken dunkel og duften af friske ingredienser og syrligt-sød spiritus spreder sig.

Dén stemning kan du skabe derhjemme – ikke mindst ved at vælge de helt rigtige bartender-ting, som understreger en gennemført lounge- og cocktailbar-stemning.

Sæt dig i grundigt ind i hvordan forskellige drinks sammensættes, laves og serveres – så er det meget nemmere at være bartender!

drinksaften cocktail

Forberedelser: Inden baren åbner

  • Forud for din drinksaften, skal der selvfølgelig handles ind.
  • Udvælg på forhånd 3-5 drinks, så du kan indkøbe alle nødvendige ingredienser.
  • Print menuen ud på kraftigt karton, så der kan bestilles fra kortet i bedste cocktailbar-stil.

Husk at indkøbe de salte snacks, som fremmer tørsten!

Isterninger

Sørg for at have lagt isterninger på køl, så du har masser af is til dine drinks. Brug din klassiske isterningeforme, som du kan fylde med blomster eller andet pynt. Sæt prikken over i'et med en isknuser, som knuser isen på den helt perfekte måde, som er særligt god til eksempelvis Mojito's.

Se alle isterningebakker

Skærebræt og kniv

Slib din bedste kniv til krydderurter og citrusfrugter, så du er klar til at skære alt fra citronskiver til mynteblade.

Se alle urte- og skrælleknive

drinksaften cocktails

Drinks, der skal kreeres!

Gæsterne er kommet, de første bestillinger er tikket ind – drinksne skal laves! Hertil hører sig udstyr, som kun en ægte bartender ligger inde med. 

Shaker

En shaker er uundværlig til en drinksaften – særligt, hvis du vil byde på Margarita, Moscow Mule eller Tom Collins. Sørg også for at have et viskestykke klar, så du kan undgå forfrysninger, hvis dine drinks skal shakes i lang tid.

Shots lavet af Southern Comfort og lime, som kaldes Små Kolde, skal eksempelvis shakes længe.

Se alle shakere

Cocktailsi

En cocktailsi, også kaldet strainer, er det ideelle redskab til at sortere uønskede kerner, klumper eller lignende fra i drinken.

Blender

En god blender er alfa omega, når du vil lave drinks – særligt til frozen drinks som Daiquiri, Margarita og Piña Colada. Sørg for at vælge en blender med isknusningsfunktion, så den ikke kollapser under den festlige aften.

Husk aldrig at blende sodavand, da du kan risikere at blenderen eksploderer.

Se alle blendere

drinksaften cocktails

Juliennejern

Et juliennejern er genialt til at skabe eksklusivt garniture, som vil pynte på langt de fleste cocktails. Brug det eksempelvis til citrusfrugter og agurk. 

Stamper

Et redskab, der udstråler, at du har styr på dét at blande drinks. Stamperen er særligt god til drinks, hvor krydderurter, sukker og citrus skal blandes, eksempelvis Mojito. 

Røreske

En teske er på ingen måde fyldestgørende! Brug i stedet en røreske, så selv det nederste fyld i glasset indgår i drinkens samlede smagsoplevelse. 

Se alt tilbehør til drinks

drinksaften cocktails

Så er der serveret!

Når du nu har investeret tid og energi i at mikse de forskellige drinks på helt behørig vis, så skal de naturligvis serveres perfekt!

Cocktailmåtte

Du kender dem måske fra baren på den eksklusive natklub? Den tunge silikonemåtte, som bartenderen serverer din cocktail på kan du ligeså godt tilføje til hjemmebaren med det samme. Den er genial fordi den samler væde fra dugkolde glas, men også fordi den er skridsikker.

De rigtige glas

Sørg for at servere dine cocktails i passende glas. Det er underligt at få en Aperol Spritz i et ølglas eller en  Cosmopolitan i et champagneglas. Vælg derfor glas efter cocktailens type.

Dine glas behøver ikke være fra samme serie, men kan godt mikses på kryds og tværs af designs.

Se alle glas

drinksaften cocktails

Sugerør

Et sugerør er ikke bare et sugerør længere. Du kan finde sugerør i metal, glas, plastik, bambus og papir. Vælg sugerør efter dit humør, aftenens tema, hvis der er sådan et, eller efter hvad du synes er mest cocktailbar-autentisk.

Giv dine gæster et sugerør I hver sin farve, så kan de kende forskel.

Serveringsbakke

Gennemfør serveringen med en serveringsbakke. Den er særligt et must, hvis du ikke har en decideret bardisk, men blot servere dine drinks direkte ved bordet.

Se alle serveringsbakker