Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til boligen? Shop Amok her
Søg varer og brands
Boligindretning

Trend: Julepynt i halm er tilbage!

Naturmaterialer har nemlig hittet i boligindretning de seneste år, så derfor er det ikke underligt, at de fine ornamenter i halm, den klassiske julebuk og andet fint pynt i de gyldne toner nu igen er tilbage. Her får du tips til indretning med naturmaterialet – og vi lover, det er fint!

Skrevet af Imerco · 19 august 2021

importedContent

Måske tænker du på gammel tid, støvede lofter og gammeldags jul, når det er mest tørt… Men det behøver du ikke, halm er nemlig tilbage på juledekorationsscenen i det fineste lette udtryk, når blot du styler det rigtigt.

Med hele 5 tips til at style julepynt i halm, kan du med garanti finde en idé, som passer til lige netop dit hjem.

Se alt julepynt

julepynt i halm

Nordisk klassiker: Halmbukken

Du kender sikkert julebukken eller halmbukken fra dine bedsteforældres tid, men nu kan du sagtens selv byde det elegante dyr inden for i din egen, moderne bolig. Klassikeren, der især er kendt for sine røde bånd og sirligt flettede horn, er yderst trendy igen.

Vidste du, at julebukken er flere hundrede år gammel, men først for alvor kendt i Danmark som juletradition efter Anden Verdenskrig?

julepynt i halm

Hold det enkelt

Kombinér et enkelt ornament i halm eller anden form for naturmateriale med en fin julekugle – måske har du arvet en helt julekugle med helt speciel betydning?

julepynt i halm

Opbyg et stilleben

Lad den naturlige strå-pynt indgå i et julestilleben i eksempelvis stuen. Kombinér med æsker eller gamle bøger, der er betrukket i hør for at understrege et nostalgisk look.

Kan du lide genbrug, så gå på jagt efter bøger, der er indbundet i stof – de gemmer sig ofte bag smudsomslag i papir.

julepynt i halm

Miks med julefigurer

Lad gerne ornamenterne i halm få selskab af dine favorit-julefigurer, så der skabes liv i julehjemmet. Understreg med lyskæder eller enkelte lysestager, så en nostalgisk, men trendy julestemning får lov at brede sig.

Vidste du, at julepynt i halm i særdeleshed var populært i Danmark i 1950'erne og at inspirationen kom fra især Sverige?

julepynt i halm

Pift op med glimmer

Er du fiks på fingrene, så giv dine ornamenter i halm glimtende detaljer i form af glimmer. Dyb blot enderne i hobbylim, drys med glimmer og lad tørre. Så har du de fineste juleophæng med både nostalgiske referencer.