Klik & hent i butik

Byt i 1 år

Prismatch

Mangler du nyt til køkken, bord eller bolig? Se alle tilbuddene her
Boligindretning

De vigtigste tips til dine håndklæder

De skal være bløde, flotte i farven og have god sugeevne, men de tre egenskaber må jo gerne suppleres, så du kan sprede velvære-vibes på en enkel og delikat måde. Vi guider dig i artiklen her med geniale tips, der kan opgradere selv et helt almindeligt badeværelse til et personligt rum, man gerne vil besøge.

Skrevet af Imerco · 26 september 2022

Rul, vask, tør - håndklæder er en hverdagsting, som bare skal spille! Men det hele ligger i detaljen. Bløde, flotte i farven og god sugeevne er ikke at kimse af, men kræver nogle gange lidt ekstra hjælp for at kunne bevares længst muligt.

Få vores bedste tips herunder til at bruge håndklæderne op velvære-venlige måder samt tips til at forlænge levetiden på de bløde hverdags-vidundere.

Se alt fra Södahl.

TIP 1: Hver jeres farve

Er I flere i hjemmet? Så køb håndklæder i hver jeres yndlingsfarve, så man altid kan se hvis håndklæde, der er hvis. Køb et (eller flere) sæt per mand, så hver person eksempelvis har en vaskeklud, et lille håndklæde og et badehåndklæde.

TIP 2: It’s all in the details

Uanset størrelse på dit badeværelse kan dette tip skabe øjeblikkelig luksus-stemning. Hav to små kurve på dit badeværelse, hvor den ene er fyldt op med små sammenrullede vaskeklude, som kan bruges til at tørre hænderne efter håndvask. Den anden kurv er tom og fyldes op med de brugte, så der ikke bliver blandet rent og beskidt. Et simpelt men meget virkningsfuldt tip, som især dine gæster vil lægge mærke til.

TIP 3: Rullende runde håndklæder

De fleste folder håndklæderne helt almindeligt sammen i en firkant, som kan stables til bunke på skabshylden. Prøv i stedet at fold dine håndklæder på langs og herefter rulle dem. Læg dem så ind på hylden og lad en masse ruller placere sig oven på hinanden – det er både pladsbesparende og du undgår at stablen vælter.

TIP 4: Skab sammenhæng

Har du brug for at give dit badeværelse et nyt touch, men ikke brug for at tømme kontoen? Heldigvis kan du skabe en delikat sammenhæng på dit badeværelse ved at vælge håndklæder, badeforhæng, tandbørstekrus og sæbedispenser i samme farve. På den måde kan ethvert badeværelse komme til at føles velkommende.

TIP 5: Eddike binder farven

En gylden huskeregel er at lægge nye håndklæder i blød i koldt vand natten over. Tilføj en lille kop hvid eddike til vandet, så farven binder sig ekstra fast i tekstilet. Vask dagen efter, lad tørre og tag i brug.

TIP 6: Bevar blødheden

Vi bliver ved eddiken, som du også kan bruge til at bevare blødheden på dine håndklæder. Tilføj en kop hvid eddike i det rum, hvor du normalt putter sæbepulver i, når du skal til at vaske. Det vil også være med til at sikre dig bløde håndklæder længe. Et ekstra tip til at bevare blødheden er ligeledes at tørretumble dem tørre – vær blot opmærksom på at dette bruger mere strøm end lufttørring.

Se alt fra Södahl.