Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til køkkenet? Gå på opdagelse her
Søg varer og brands
Boligindretning

De bedste tips til vinterhygge for dig og ungerne

Vinteren har stadig godt tag i os, men fortvivl ikke. Udnyt i stedet de kolde, mørke dage til masser af sød vinterhygge med dine børn.

Skrevet af Imerco · 15 februar 2022

importedContent

Når vinden rusker, regnen siler ned, og det er koldt udenfor, så er det tid til en masse vinterhygge inde døre. Og det behøver langt fra at være kedeligt – der er nemlig masser af aktiviteter, som du og børnene kan hygge jer med, uden at det kræver den helt store kreativitet. Vi har samlet de bedste tips til ægte vinterhygge, som du kan lade dig inspirere af.

Alle kan lide pandekager så lav dem til ægte vinterhygge

Efter-skole-pandekager

Mmm, duften af friskbagte pandekager kan få tænderne til at løbe i vand hos de fleste. Forkæl ungerne med en stor stabel pandekager, når de kommer hjem fra skole, og hyg jer i stearinlysets skær.

Husk, at det er International Pandekagedag tirsdagen efter fastelavnssøndag. Dagen, hvor hele verden fejrer verdens hyggeligste kage. Skal dine være med syltetøj, sukker eller is?

Se alle pandekagepander

Slip fantasien løs

Når vinden rusker udenfor, er der ekstra hyggeligt indenfor. Tag ungerne med i køkkenet, og brug jeres fantasi til at lave jeres egne lækkerier. Frys is af saftevand, smoothies eller juice. Eller lav nogle nemme Bounty-chokoladebarer selv. Det er supernemt: Bland kokosmel med kondenseret mælk og form små mundrette bidder. Dyp dem i en lækker mørk chokolade, og der er lækker vintersnack til både børn og voksne.

Se alle isforme

Vinterhygge med trylledej

Brug en eftermiddag på at lave figurer af hjemmelavet trylledej med børnene. Bland 2 kopper mel, 1 kop bordsalt og 1 kop vand – og så er I klar til at slippe fantasien løs. Måske kan børnene lave deres navne til værelsesdøren i trylledejsbogstaver? Dryp lidt frugtfarve i dejen, hvis I vil lege med farver. Og har I overskydende dej, så kan det holde sig længe i en bøtte eller en frysepose.

Bag trylledejsfigurerne et par timer i ovnen og skru langsomt op fra 50 til 125 °C undervejs. Figurerne kan nemlig sprække, hvis de får for meget varme til at begynde med.

Slip kreativiteten løs med mad i sjove former

Mad i børnehøjde

Der skal ikke så meget til, før ungerne synes, det er sjovt at være med i køkkenet – og gladeligt spiser maden bagefter. Lav grøntsagspasta i deres yndlingsfarver, stjerneformede spejlæg eller udstik leverpostejmadderne i sjove figurer.

Se alle snitte- og rivejern

Tag på vinterskovtur

Selvom det er koldt, er det stadig hyggeligt at spise i det fri. Pak jer ind i masser af varmt tøj, og tag et tæppe og en madkurv under armen. Missionen er, at I alle skal have røde kinder. Helt perfekt bliver det, hvis I finder en bålplads i skoven at varme jer ved – og måske skal I også bygge en hule?

Bagning er en sjov vinter-aktivitet for store og små

Den store bagedag

Intet slår duften af hjemmebag, når det gælder hygge derhjemme. Planlæg en hyggelig bagedag med lige dét ungerne gerne vil bage. Boller, pølsehorn, cookies, flødeboller eller muffins? Klar, parat, bag!

Se alle bageartikler