Checkmark Neg NY

Klik & hent

Checkmark Neg NY

Byt i 1 år

Checkmark Neg NY

Prismatch

FORÅRSKUP: Spar 20% på ALT* som ImercoPlus medlem. Shop her
  • Hjem
  • Vaffeldag

VAFFELDAG

Kopi Af Ikke Navngivet Design (42) (1)
33 varer
Popularitet
Pris - lav til høj
Pris - høj til lav
Kun hos Imerco
Cook & Baker vaffeljern Vaffeljern
Spar 30%

Cook & Baker

Vaffeljern

H 19,5 x B 26 x D 8,5 cm - 1000 Watt - Justerbar termostat - Stål/sort

Pris
399.95
Tilbud
279.95

Viser 20 ud af 33 produkter

Filter

På lager

Vis kun tilbud

Vis kun varer på tilbudMedlemstilbud

Kategori

Brand

Serie

Farve

Prisgruppe

Designer

Certificering

Vis kun nyheder

Vis kun nyheder
https://www.imerco.dk/vaffeldag

Vaffeldag

Vaffeldag

Der er egentlig masser af grunde til at spise vafler – næsten for mange til at nævne, men én af dem er jo at de smager sødt og skønt. Men behøver man overhovedet en grund? Ikke hvis du spørger os, men hvis det er tilfældet, så er Vaffeldag den perfekte grund og den bedste undskyldning for at spise alle de vafler, du kan rumme. Så giv dig endelig i kast med vaffelbagningen og spis vafler dagen lang.

Vafler i alle afskygninger

En vaffel er ikke bare en vaffel. Du kan nemlig lave vafler i alle afskygninger, for der findes alt fra klassiske vafler og belgiske vafler til dessertvafler, madvafler. Mulighederne er mange – særligt hvis du har et godt vaffeljern. Et vaffeljern giver dig mulighed for at lave vafler præcis, når du har lyst, og det vil helt sikkert skaber masser af hverdagsglæde i hjemmet.

Hvornår er det vaffeldag?

Det er International Vaffeldag d. 25. marts, og dagen afholdes den samme dag hvert år. Dagen fejres i mange nordiske og europæiske lande, hvor vaffeldagen også markerer vinterens afslutning.

Hvorfor har vi vaffeldag?

Den nordiske skik med at fejre Vaffeldag stammer fra Sverige og er knyttet til Maria Bebudelsesdag. Altså den dag, hvor ærkeenglen Gabriel viste sig for Maria og fortalte, at hun skulle føde Guds søn.

I dag tror man, at dagen, som i Sverige blev kaldt ’Vår fru dag’, med tiden kom til at hedde Vaffeldag, fordi den svenske udtale af de to udtryk ligger tæt op ad hinanden – men måske har det bare været en sjov undskyldning for at spise lækre vafler og ikke mindst fejre vinterens afslutning og hilse foråret velkommen. Det synes vi, er helt på sin plads. Så find dit vaffeljern frem, og send svenskerne en kærlig tanke, mens du bager en ordentlig stak vafler.

Hvor stammer vafler fra?

Vafler siges at oprinde fra det gamle Grækenland, hvor grækerne bagte flade kager mellem to metalplader. Denne måde at bage på spredte sig siden hen til store dele af Europa. De allerførste vaffeljern blev fremstillet i Tyskland og Belgien i omkring 1300-tallet. Her blev de fremstillet af jern med de karakteristiske vaffelmønstre, som vi kender i dag. Derefter blev vaffeljernene udsmykket med emblemer, våbenskjold og lignende, og var mest almindelige i den velstående del af befolkningen. Det første elektriske vaffeljern blev fremstillet i USA i 1911, og er lige siden blevet mere og mere almindeligt køkkenudstyr.

Find alt til vaffeldag hos Imerco

Hos Imerco finder du alt, du har brug for af udstyr til vaffelbagningen på vaffeldag. På siden her kan du finde det, du lige står og mangler, så du er helt klar på dagen. Du finder alt fra vaffeljern til målebæger, piskeris, røreskåle og meget andet. Det går jo ikke, at du står og mangler vaffel-grej på årets vaffeldag. Her bliver der jo lavet vafler til den helt store guldmedalje – og med rette! Gå på opdagelse her på siden og find det, du står og mangler.

Appetit på vafler

Hvis du spørger os, så er enhver anledning til at spise vafler kærkommen. En lun og sprød vaffel er bare lækkert uanset, hvornår de serveres. Og så er duften af nybagte vafler jo helt uimodståelig – særligt disse nuttede minivafler med pynt.

Og hvem siger, at vafler kun kan spises som dessert? Man kan sagtens spise vafler til morgen, middag og aften – særligt på International Vaffeldag, hvor det er fuldkommen legitimt at sætte tænderne i bunkevis af vafler. Så det er bare med at have køkkengrejet i orden til den store dag og at fyre op for vaffeljernet og bage løs hele dagen.