Tag på en eventyrlig rejse ned til lille unikke ø ud for Helsinkis kyst, Soumenlinna-øen. Forfatterne Emilia Vartiainen og Rebecca Watson giver dig lækre opskrifter, flotte billeder og fortryllende fortællinger omkring det betagende landskab.
Nyd mundvandsfremkaldende godbidder, havet og roen, og hop ombord på en færge til en historisk havbefæstning i nord, ’Gateaux and the Fortress’ tager dig med til dagligdagen og fejringerne på en ø ud for Helsinkis kystlinje. Ø-omgivelserne på den unikke Suomenlinna-ø opfordrer til at standse op og tage note af alle de smukke øjeblikke, der tæller. Bag en drømmende gateau eller morgenpandekage, sked lidt syltetøj på, ristet hvid chokolade eller hasselnøddepasta. Vær kreativ med de friskeste sæsonbetonede produkter såsom rabarber, blodappelsiner, jordbær og figner. De fleste opskrifter i bogen er hurtige og nemme at lave. Du kan finde opskrifter på surdejsbrød og boller som er velegnede til både begyndere og eksperter. Der er også udfordringer for de mest passionerede hjemmebagere, såsom de veganske macarons, der er blevet perfektioneret i årevis. Suomenlinna-øens betagende landskab omfavner bogen i en meditativ, søfartsagtig atmosfære. Bogen er krydret med korte ø-historier: forfatterens personlige beretninger om at leve ved havet og nogle af hendes yndlingscitater fra Tove Janssons værker. Fortryllet af sin hjemmeø har Emilia Vartiainen en mission om at gøre verden til et mere lækkert og indbydende sted.