Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til køkkenet? Gå på opdagelse her
Søg varer og brands
Rengøring og vedligehold

Tre fejl, du aldrig må begå med dine gryder

Når du har fundet de perfekte gryder til dit formål og køkken, skal du selvfølgelig huske at passe godt på dem. Behandler du dem ordentligt, kan de fleste gryder faktisk holde i 5-8 år.

Skrevet af Imerco · 25 august 2020

importedContent

Se alle gryder

Ifølge Dianna Gruber, butikschef i Imerco Home i Hvidovre, er der flere ting, du skal huske i den sammenhæng. Først og fremmest må du aldrig overophede dine gryder:

”Begynd med at skrue op på halvdelen af det, dit komfur kan tåle. Skru derefter ned på en fjerdedel. Kom nu fedtstof på, lad det smelte, og kom din mad i gryden. Nu har varmen haft tid til at fordele sig i metallet, og du kan skrue op for varmen igen. Hvis du varmer gryden eller panden op for hurtigt, får metallet et chok, og bunden bliver skæv.”

En ordentlig rengøring af din gryde er også med til at forlænge dens levetid.

Skulle uheldet være ude, så maden er brændt på, dannes der en proteinhinde i gryden, så slip let-belægningen ikke virker længere. Måden at få proteinhinden af gryden igen er ved at lave et gammeldags opkog: Kom vand i gryden, kog det op, put natron i, lad det boble og rengør. Gentag til vandet er klart, så er din gryde så god ny.

Læs også: Undgå slidte gryder: Her er den bedste guide

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at tænke over, hvilke redskaber du bruger på din gryde eller pande. Har gryden eller panden en slip let-belægning, er hårde redskaber et no-go. Det gælder også hård plast og melamin. Dianna Gruber anbefaler, at du bruger fleksible redskaber f.eks. af silikone.

Se alle køkkenredskaber