Imerco i rummet sammen med astronaut Andreas Mogensen

Hos Imerco har vi så meget appetit på livet, at vi har ført sloganet helt ud i rummet. Den 2. september 2015 blev Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen, sendt ud i rummet. Med sig havde han to danske designikoner sponsoreret af Imerco. De to designikoner er vendt tilbage til jorden, solgt på auktion og salget fra auktionen er gået ubeskåret til velgørende formål.

Andreas Mogensen er Danmarks første astronaut i rummet. Han besøgte den internationale rumstation ISS på en 10 dage lang tur i september 2015. Det var et historisk øjeblik, som vi med glæde fulgte med i.

Til at repræsentere dansk design i rummet havde Andreas selskab af to designikoner, sponsoreret af Imerco - Fanebæreren fra Kay Bojesen og Roligan Hoptimisten. De to figurer blev valgt, da de symboliserer henholdsvis dansk håndværk og livsglæde.

 

De to rumrejsende designikoner solgt på auktion for 40.000 kr.

Da de to rejsekammerater, Kay Bojesens Fanebærer og Roligan Hoptimisten, vendte tilbage til jorden, valgte vi at sætte dem på auktion og donere pengene til velgørende formål. Fanebæren indbragte 18.000 kr. og Roligan Hoptimisten 22.000 kr. Vi håber, at de rumrejsende designikoner har det godt i deres nye hjem.

 
Sådan blev pengene fra auktionen fordelt mellem de tre velgørende organisationer

Kay Bojesens Fanebærer og Roligan Hoptimisten indbragte tilsammen 40.000 kr. på auktion. Pengene fra auktionen er gået ubeskåret til Børnecancerfonden, Dyrenes Beskyttelse og Børns vilkår. Det er vores kunder, som suverænt har bestemt, hvordan pengene skulle fordeles mellem de tre organisationer via en afstemning på vores Facebookside. Resultatet blev at Dyrenes Beskyttelse modtog 19.606 kr., Børnecancerfonden 14.778 kr., og Børns vilkår 5.617 kr. Pengene er blevet fordelt forholdsvis efter antal stemmer, hver enkel organisation har fået.

 

Kort om designikonerne

Kay Bojesen tegnede sine populære gardere med bjørneskindshue og rød gallauniform med kors på brystet i 1942. Fanebæreren er inspireret af Den Kgl. Livgarde, som har stået vagt ved de danske slotte siden 1658. Fanebæreren er stadig et af Kay Bojesen's mest solgte produkter.

Roligan Hoptimisten så dagens lys i 2010 og har siden spredt sig til vindueskarme og skriveborde rundt om i landet, hvor den dagligt flager og spreder glæde. En sjov lille historie er, at det faktisk ikke er første gang, at en Hoptimist skal ud i rummet. I den allerførste Alien film blev en Hoptimist vist. Nu er det så Roligan Hoptimisten, der får fornøjelsen af en tur i det rigtige rum - det kan du se billeder af her.

 

Kort om Andreas Mogensen og hans vej til rummet

Andreas Mogensen er 38 år og født i København. Andreas tog en international studenter-eksamen i 1995 ved Copenhagen International School. Derefter flyttede han til London for at læse til aeronautisk ingeniør på Imperial College, hvorfra han fik en kandidatgrad i 1999. Undervejs tilbragte han et semester på Instituto Superior Tecnico i Lissabon. Siden gik turen til USA, hvor Andreas forskede sig til en ph.d.-grad ved University of Texas i Austin, Texas. Hans forskning omfattede bl.a. styring af rumfartøjer under indflyvning i atmosfæren samt nedflyvning og landing. Dertil kommer design og analyse af rummissioner og optimering af rumfartøjers bane. Under ph.d.-studiet var Andreas også undervisnings- og forskningsassistent på universitetet.

Astronaut Andreas Mogensen 

Andreas Mogensen er sluppet igennem et snævert nåleøje, idet det er meget svært at blive astronaut – og det er ikke lettere, når man kommer fra et lille land som Danmark. I august 2013 blev Andreas udvalgt til en 10 dage lang mission til rumstationen, som starter i september 2015, hvor han sendes op med en Soyuz-rumkapsel.

 

Her kan du følge Andreas Mogensens rejse

DR dækker hele rumfærden, så alle kan følge med på den historiske begivenhed. Astronaut Andreas Mogensen kan følges via hans egen twitter: https://twitter.com/Astro_Andreas/media. Du kan også følge den danske officielle hjemmeside om Andreas Mogensens rumrejse på: http://rumrejsen.dk/andreas-mogensen-danskeren-vil-i-rummet samt ESAs hjemmeside http://andreasmogensen.esa.int/.