Timm Vladimirs 9 bedste pastatips

Ingen pasta uden gode råd fra pasta-eksperten – her får du hans bedste tips.

Skrevet af Imerco, d. 21-04-2021 i Inspirér mig

Pasta er nemmere at lave end man skulle tro. Kast dig ud i det, og få en god start ved at følge disse gode råd.

  • Spænd din pastamaskine fast til køkkenbordpladen med et viskestykke under. Så undgår du mærker og andre skader.
  • Kør din pasta igennem flere gange på de tykkeste niveauer på pastamaskinen. Det får du en god, kogefast pasta af.
  • Bland ingredienserne i en foodprocessor og blend indtil dejen er smuldret, men har sat sig lidt langs kanten. Så er kosistensen perfekt til æltning i hånden.
  • Brug den mel du har. Dog anbefales Tipo 00-mel, da det er den absolut fineste og dermed bedste mel til pastadej.
  • Husk at hænge din pasta til tørre inden kogning. Så undgår du at den bliver for blød pga. fugten.
  • Lad dejen hvile 30-60 minutter efter æltning, så får gluten-fibrene lov til at slappe af, så din pastadej bliver mere smidig.
  • Regn med 100 gram mel og 1 æg pr. person. Så kan du nemt gange op til det antal personer du ønsker.
  • Pastadej kan sagtens laves et par dage i forvejen. Sørg blot for at den er på køl indtil den bruges, og at den får lov at opnår stuetemperature igen inden brug.
  • Ravioli kan nemt fryses, så længe det gøres inden de kogning. Lav dem klar til kogning, men frys dem inden kogning. Pak dem fladt og i ét lag, så de ikke klistrer sammen. De kan koges direkte fra frost, så undlad at tø dem op på forhånd.

Rigtig god fornøjelse med din hjemmelavede pasta!

 

Relaterede artikler

Sådan dækker du et farverigt julebord
Inspirér mig

Sådan dækker du et farverigt julebord

Cremet espressomartini til at runde ugen af med
Inspirér mig

Cremet espressomartini til at runde ugen af med

Sådan holder du nytår anno 2017
Inspirér mig

Sådan holder du nytår anno 2017

Pulled duck i slowcooker
Inspirér mig

Pulled duck i slowcooker