Vær opmærksom på falske hjemmesider, konkurrencer og profiler der udgiver sig for at være fra Imerco
TILBUD og andre gode priser på godt køkkengrej, se det store udvalg.
Vær opmærksom på falske hjemmesider, konkurrencer og profiler der udgiver sig for at være fra Imerco
TILBUD og andre gode priser på godt køkkengrej, se det store udvalg.
Cremet og smagfuld - findes der noget bedre end en perfekt bearnaise? Her får du både opskrift og vejledning til at trylle en ekstra lækker version frem med sous vide.
Skrevet af Imerco · 16 september 2022Hvad er en god steak, en lækker steg eller helt nye kartofler uden en god, cremet bearnaise? Den bliver i hvert fald super smagfuld, når du bruger denne metode, der ikke koger smagene ud, men derimod bevarer saft og kræft fra alle ingredienserne.
1 spsk. hakket, frisk estragon
1 spsk. hakket skalotteløg
Peberkorn
1 spsk. hvidvinseddike
80 ml tør vermouth eller tør hvidvin
2 æggeblommer
1 spsk. vand
75 g smeltet smør
Forvarm vandbadet til 55-58 °C.
Kom estragon, skalotteløg, peberkorn, hvidvinseddike og vermouth i en gryde, og kog op ved mellemhøj til høj varme.
Lad blandingen simre og koge ind, indtil der er 1 ½ spsk. væske tilbage.
Pisk æggeblommerne let i en skål.
Tilsæt estragonreduktionen gennem en sigte, så estragon og skalotteløg sorteres fra.
Tilsæt det smeltede smør og vand til æggeblommerne, og pisk det hele sammen.
Hæld blandingen i en lille pose med lynlåslukning. Vakuumpak ved langsomt at nedsænke posen i vand, så luften presses ud gennem posens åbning og luk omhyggeligt posen, når alt luften er væk. Du kan med fordel også bruge vakuumposer og en vakuummaskine til formålet.
Kom posen i vandbadet og tilbered saucen i 45 minutter.
Hæld bearnaisesaucen i en ren skål, når den er færdig, og pisk til den er jævn.
Hold saucen varm, indtil du hælder den over i en sovseskål.
Hvis du synes sovsen bliver for tyk, kan du tilsætte et par dråber kogende vand, så den lettes lidt.
Velbekomme!