Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til køkkenet? Gå på opdagelse her
Søg varer og brands
Gaver

Guide: Ideer til at pakke dine julegaver mere bæredygtigt ind

Du kan let gøre din jul mere grøn ved at skrue ned for dit forbrug af indpakningspapir og gavebånd. Brug materialer som stof eller avispapir til at pakke julegaverne ind i og tænk genbrug ind i julen – læs med her og få gode ideer til bæredygtig julegaveindpakning.

Skrevet af Imerco · 15 august 2021

importedContent

Du kan snildt indpakke, dekorere og pynte dine julegaver uden at det behøver være i de allermest udskældte miljøforurenende materialer.

I artiklen her guider vi dig til hele 5 tiltag, der mindsker miljøgriseriet, men også er gode for din pengepung – mange af materialerne har du nemlig allerede (med garanti) i forvejen.

Se vores gaveguides

Gem sløjfer og bånd

Et blødt silkebånd kan pifte enhver gaveindpakning op, især hvis du pakker ind i brunt papir eller avispapir. Derfor er det en god ide at gemme silkebånd i årets løb og genbruge på julens pakker. Ofte skal de blot stryges ved lav varme, så er de glattet ud og klar til at blive bundet om den næste gave.

Tilføj også gerne enkelte grangrene, rosmarinkviste eller tørrede appelsinskiver som pynt, så looket bliver ekstra julet og fint.

Lav dit eget bånd af stofrester

Har du gamle lagener, duge eller blot stof tilovers fra kreative projekter, så riv dem i strimler, der kan bruges som gavebånd. Vil du sætte flere strimler sammen, så dit bånd bliver længere, bindes blot en knude for at samle to ender.

Den rustikke indpakning i avispapir

Det behøver ikke være dyrt at pakke gaver ind. Du har avispapiret lige ved hånden, så hvorfor ikke bruge det til at pakke julens overraskelser ind i. Avispapir er let at folde om gaver i alle størrelser, og de sort-hvide sider giver et flot grafisk look. 

Du kan oven i købet spare på til-og-fra-kortene ved at skrive direkte på avispapiret. Skriv med en rød tusch og match med et rødt bånd, eller bind en grøn gren i et rustikt stykke snor om pakken, så er jule-looket i hus!

DIY gaveindpakning med genbrugsmaterialer

Eksperimenter med at genbruge ting som allerede er i hjemmet. Det kan være toiletruller, konservesdåser, syltetøjsglas og mælkekartoner, du alligevel bare ville smide ud. De får hurtigt nyt liv med maling og julepynt og gør sig rigtig godt som gaveindpakning.

Tag gerne ungerne med i det kreative værksted, når du pakker gaver ind i genbrugsmaterialer – lad dem eksempelvis dekorere toiletpapirsrullerne, lave kartoffeltryk på brunt papir eller avispapir og meget andet.

Furoshiki: Pak ind med genbrugeligt stof

Et stykke stof fra dit seneste syprojekt eller et smukt silketørklæde, du ikke får brugt, kan få nyt liv som gaveindpakning. Fold stoffet om gaven og bind en flot knude, så er julegaven pakket ind og modtageren kan selv genbruge stoffet.

Teknikken er japansk og er netop tiltænkt at modtageren kan bruge stoffet, som gaven er pakken ind i, igen og igen – smart!