Klik & hent

Byt i 1 år

Prismatch

SPAR op til 60% på tusindvis af julegaver🎄Shop alle gaverne her.
  • Hjem
  • Påske

Inspiration til

påske

Hero 2023 03 24T150049.499

Påsken står for døren

Hos Imerco elsker vi forårets komme, og ikke mindst påsken med alt den indebærer.

Helligdagene indbyder til fejring af skikke og traditioner, der bringer hyggen frem, og vi kan se frem til dejlige stunder med de nærmeste, påskefrokoster og påskepynt, der fylder hjemmet med fine farver og forårsfornemmelser. Her på siden har vi samlet masser af inspiration til en skøn påske.

Pynt op til påske

Se alt påskepynt
Tiles 2023 03 24T120229.302

Pynt op med

påskeæg

En fin gestus

Find årets

påskegaver

Vi har gode gaveidéer til både værtinden og medarbejderen, så du kan finde den helt perfekte forårs- og påskegave.

Bliv inspireret her

Dæk op til påske

Hvad er en påskefrokost uden et smukt og veldækket påskebord? Dæk påskebordet smukt op til påskefrokosten med påskens farver, forårets blomster og et smukt stel – og glem ej snapseglassene.

Inspiration til påske

Royal Copenhagen Paaskeaeg Top

Boligindretning

Royal Copenhagen påskeæg gennem tiden

Porcelænspåskeæg fra Royal Copenhagen er eftertragtede for samlere, mens årets lancering markerer forårets spirende komme. Dyk ned i historien her, hvor vi kommer omkring udviklingen af motiverne, årstalsspecifikke eksempler samt virkelig skønne malede motiver af forårsbebudere i massevis.

Påskeæg, påskepynt og påskefrokost

Klar til påske?

Påskens helligdage indbyder til at slappe af, tilbringe nogle hyggelige stunder i selskab med dem, du holder af og rykke ud i den lune forårssol, der så småt titter frem bag skyerne. Påsken er skøn med alt den indebærer, så det er bare med at nyde den. Men er du helt klar til påske? Måske mangler du lige et fint påskestel, en ny påskedug eller flere snapseglas til påskefrokosten. Det kan også være, at du gerne vil tilføje lidt nyt påskepynt til samlingen eller finde inspiration til påskedesserten. Du leder måske efter en fin påskegave til påskens vært(inde)? Heldigvis har vi samlet alt til påsken lige her, så du nemt kan finde lige dét, du står, og mangler.

Forårsfint påskepynt

Når påsken nærmer sig, er det tid til at pynte op til påske med forårsfint påskepynt. For foruden at indikere påskens komme, så er påskepynten også et tegn på forårets komme og lysere tider. Påskepynten der oftest består af påskeæg, påske ophæng, påskekyllinger m.m. er alt sammen tegn på at højtiden er over os, og at det er tid til masser af påskehygge. Og når der skal dækkes op til påskefrokosten, hvorfor så ikke bruge påskepynten som en del af borddækningen? Der er rigeligt med muligheder for at pynte op med dit bedste påskepynt.

Hvorfor holder man påskefrokost?

Det er tradition, at man i Danmark holder påskefrokost. Påsken forbindes med religion og fortællingen om Jesus’ korsfæstelse og opstandelse, men i nyere tider er påsken forbundet med familiekomsammen og ikke mindst påskefrokoster.  Her samles familie og venner om påskebordet, hvor der serveres diverse retter samt snaps.

Appetit på påskefrokost

Påskefrokosten kommer vi ikke udenom til påske, og det er da også en hyggelig tradition. Familien samles om bordet og der spises, snakkes og hygges. Det kan være meget forskelligt, hvad der serveres til en påskefrokost, men der er dog visse retter, der oftest er med på det klassiske, danske påskebord. Påskefrokosten serveres oftest som en buffet, hvor der først serveres fisk, dernæst lune retter og så et ostebord. Se hvad du skal servere til påskefrokosten og lad dig inspirere til en lækker og appetitlig påske-menu eller lad æg få sin storhedstid på bordet med disse 4 lækre opskrifter med æg.

Søde påskedesserter

Højtider og søde sager hænger sammen, og her er påsken altså ingen undtagelse. En god påskedessert gør påskehyggen endnu sødere. Vil du gerne overraske dine påskegæster, så kunne det jo være i form af en sød og lækker påskedessert. Påskedesserten vil helt sikkert imponere og overraske dine gæster, da det ikke er en del af den traditionelle påske-menu. Prøv f.eks. vores opskrift på Ditte Julies påskedessert


Dæk et smukt påskebord

Hvad er en påskefrokost uden et smukt og veldækket påskebord? Påskebordet er med til at sætte stemningen til påskefrokosten, så derfor er det ikke helt ubetydeligt, hvordan det er dækket. Her kan du jo bruge din påskepynt som en del af borddækningen eller lave din egen påskedekoration, hvis du ønsker at gøre påskebordet særligt personligt. Vil du gerne holde det simpelt, kan du sagtens bruge din yndlingsvase på bordet og fylde den med forårsfine blomster i skønne farver – måske sammen med lidt grene og påske ophæng. Således kan du med få midler skabe et smukt påskebord.

Hvad skal der være på et påskebord?

Når du skal dække dit påskebord, så tænk gerne over, hvilken stil, du vil holde det i. Er du til den helt klassiske påske, moderne påske, elegant påske eller måske farverig påske? Uanset er det vigtigste element i din borddækning et flot stel og service, og herfra kan du jo tilføje smukke glas – særligt snapseglas – og stofservietter, lysestager og påskepynt.

Påskedug

Foruden stel, service, glas og pynt så er en flot påskedug i en god kvalitet en vigtig del af borddækningen. Med en påskedug i fine forårsfarver kan du nemlig skabe den helt rette stemning med en flot farvepalet, der emmer af forår. Desuden tilføjer en påskedug et fint farvespil, hvis du kombinerer med en vase i en farve, der komplimenterer påskedugen og fylder den med forårets blomster og her kan du også sagtens bruge dit påskepynt til at skrue op for farverne. Hold stel, glas og bestik enkelt og lad din påskedug tage opmærksomheden – derved får du nemt en flot borddækning.

Påskegaver

Hvorfor ikke skabe glæde ved at overraske en i din familie med en lille påskegave? Det kan være alt fra en lille figur til noget, personen lige står og mangler – helt perfekt som erstatning for det traditionelle chokoladepåskeæg. Chokoladepåskeægget er i de fleste familier noget, som de voksne giver børnene. Derfor er en påskegave ideel, hvis du gerne vil forkæle en voksen i familien. Psst… du kan med fordel også overraske din vært(inde) til påskefrokosten med en lille påskegave.

Find alt til påsken hos Imerco

Mangler du påskepynt til at skabe den rette stemning, idéer til påskefrokosten, lidt ekstra snapseglas eller måske ny inspiration til påskebordet så se her, hvad Imerco har at byde på. Hos Imerco finder du nemlig alt til påskekøkkenet, påskebordet og påskepynten. Gå på opdagelse og find dét, du mangler for at være helt klar til påsken.

Forårsfornemmelser

Påsken står for døren, og man kan næsten fornemme forårets komme – solens stråler der luner, blomsterne der titter frem, knopperne på træerne, der er ved at springe ud og fuglene der synger. Det er bare herligt, når foråret er lige om hjørnet, og vi går lysere og varmere tider i møde. Men hvordan nyder du bedst påsken og de skønne forårsfornemmelser?

Måske skal du bruge påsken på at lave påskedekorationer med familien, pynte op med påskepynt, klippe gækkebreve med børnene, finde årets første vintergækker og påskeliljer i haven, rykke havemøblerne ud, finde terrassevarmeren og grillen frem eller invitere vennerne til påskefrokost? Der er masser af skønne påske-aktiviteter og muligheder for forårshygge – både indenfor og udenfor.