Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Spar 20% når du køber for minimum 200 kr*
Søg varer og brands
Køkkentips

Uundværlige pander og deres enestående egenskaber

Der er intet, som når maden syder af glæde på panden! Få mest muligt ud af dine råvarer ved at vælge de helt rigtige pander. Her viser vi dig, hvilke du kan bruge til hvad.

Skrevet af Imerco · 1 juni 2022

Du er køkkenchef i dit eget køkken! Derfor ved du, hvor vigtigt det er at have de rigtige pander til hver ret. En pande er nemlig ikke bare en pande.

Imerco guider dig her gennem junglen af de forskellige typer, og forklarer dig, hvilke pander der egner sig til hvad.

STEGEPANDE: HVERDAGSPANDEN, DER ALTID ER VED DIN SIDE

Skal du holde en spontan frikadelleaften med et par gode venner? Hurtigt bikse en omelet sammen? Eller stege fire hakkebøffer helt perfekt? Så er en helt almindelig stegepande uden så mange dikkedarer din ven.

De lave sider gør det let for dig at vende maden og tage den op med en spatel. Og vi lover dig, den vil hurtigt blive en yndlingspande, som du slider op, til sidste belægning er væk.

Start aldrig med at skrue helt op for varmen, når du steger. Du kan hurtigt ødelægge stegepandens belægning, hvis temperaturen kommer over 260 grader.

Se alle stegepander.

SAUTERPANDE: EN AF DE BEDSTE STEGEPANDER

Åh nej! Vi synes alle sammen, det er surt, når vi vender maden på panden, og den hopper ud over kanten. Men det sker aldrig med en sauterpande, som har meget højere kanter end almindelige stegepander. Det gør sauterpanden ideel til lynstegning og tilberedning af lækre al dente grøntsager med masser af bid i. Sauterpander er robuste og med en jævn varmefordeling, er de også gode til små simreretter.

Vask altid belagte pander og gryder grundigt i varmt vand og opvaskemiddel. Fedt og madrester kan ellers sætte sig i belægningen og ødelægge slipeffekten.

Se alle sauterpander.

GRILLPANDE: HENT GRILLEN IND I KØKKENET

Savner du smagen af grillmad, lige så snart efteråret banker på? Så skal du have en grillpande. Med sin rillede overflade er den perfekt til at stege bøffer, men også til mandolintynde grøntsager. De fleste grillpander er af støbejern, og det sikrer masser af jævn varme og holder på temperaturen. Og så er der jo det, du ikke får med nogen anden pande: De smukke grillaftryk på maden.

Når du gør dine pander rent efter brug, så kom aldrig helt koldt vand på en varm pande. Det kan gøre, at dine pander ’slår sig’, så de bliver skæve og vipper på dit komfur.

Se alle grillpander.

STØBEJERNSPANDE: NÅR DU SKAL KOKKERERE SOM EN PROFESSIONEL

En støbejernspande kan overleve mange årtiers madlavning og går ofte i arv. For støbejern kan simpelthen noget, som ingen andre pander kan. De tåler meget høj varme, kan stilles i ovnen - og holder på varmen længe efter, du har stillet den på bordet. Støbejernspanden er fantastisk til bruning af en steg, der senere skal i ovnen og selvfølgelig til simreretter, der dufter i hele huset. Støbejern er tungt, men det er bestemt også musklerne værd. Du kan endda lave spejlæg på den – bare du husker at kontrollere varmen.

Se alle gryder og pander.

DEN OVNFASTE PANDE

En pande, der kan tåle at gå i ovnen, er smart, når æggekagen skal sætte sig og roastbeefen stege færdig. 3 PLY, som er en 3 lags-teknologi og belægning, sikrer effektiv varmeledning både på komfur og i ovn. Derudover har panden desuden varmeresistente håndtag. En god ovnfast pande tåler temperaturer på op til 240 grader C.

Se alle gryder og pander.

PANDEKAGEPANDE: VEND PANDEKAGEN NEMT

Når man først har bag pandekager på en rigtig pandekagepande, går man næppe tilbage til en almindelig stegepande igen. Pandekagepanden har meget lave, let vinklede sider, der gør det nemt at få paletten ind under pandekagen og vippe den rundt. Desuden gør belægningen, at panden nemt slipper.

Brug kun redskaber af plast og træ til dine pander med belægning. Ellers bliver de alt for hurtigt slidt.

Se alle pandekagepander.

STÅLPANDE: KOKKENS FORETRUKNE

Det er anderledes at stege på en pande af rustfrit stål end på en pande med belægning. Mange professionelle kokke foretrækker stålpander, selvom de kræver lidt mere viden om madens rejse fra rå til tilberedt. Der skal fedtstof nok på, og i starten af tilberedningen kan det virke som om maden brænder sig fast på panden, men bare rolig, der skal bare lige dannes stegeskorpe først. Herefter vil panden slippe sit tag i maden og den er hermed tilberedt perfekt.

Se alle stegepander.

WOKPANDE: DÉN TIL LYNSTEGNING

En god wokpande er et must, når du skal boltre dig i det asiatiske køkken. Konstruktionen og de høje sider sikrer god plads til at svinge råvarerne rundt, samtidig med at varmen ledes nemt og effektivt i hele panden. Wokstegning er ofte lynstegning ved meget høj varme, og derfor skal der være plads til bevægelse.

Se alle wokpander.

Tip

Find vores store guide til vedligehold af pander, så dine stegepanders levetid forlænges.

Guide: Vedligeholdelse af stegepander