NY TILBUDSAVIS! Friske priser og vilde tilbud.
Er du til masser af smag og mørt kød - så er tilberedning med sous vide noget, du skal prøve. Kom godt i gang med den smarte sous vide og prøv opskriften på BBQ-kamben med coleslaw fra Karsten Tanggaards bog Sous vide 2.0.
Skrevet af Imerco · 20 oktober 20201200 g kamben
BBQ-sauce
150 g ketchup
25 g hvidløg i papirtynde skiver
50 g æbleeddike
100 g brun farin
1 g chiliflager
35 g Worcester-sauce
6 g sennepspulver
100 g appelsinsaft
25 g smør
450 g (1 stk) spidskål delt i kvarte og stokken fjernet, snittet
55 g (1 stk) groft revet gulerod
60 g (2 stængler) fintrevet bladselleri
15 g (1 lille bundt) purløg, finthakket
50 g mayonnaise
100 g skyr
35 g æbleeddike
10 g saft af citron
35 g rørsukker
15 g dijonsennep
4 g salt
0,5 g peber
Del et helt kamstykke i to, der nemmere kan være i posen. Gå benene efter for bensplinter efter udsavningen. Salt kødet.
Pak kødet, så posen presses godt sammen. Hvis der er skarpe benender, kan enderne dækkes af køkkenfilm eller en rest pose, før de pakkes.
Tilbered kødet i sous viden ved en af følgende tre temperatur/tidkombinationer:
Lav coleslaw og BBQ-sauce (se fremgangsmåder nedenfor).
Dup forsigtigt kødet tørt og læg på en brandvarm grill (trækul eller gas) eller på en rist i en 280° varm ovn UDEN at pensle med sauce eller andet. Giv det 2-3 min. (5-8 min. hvis der bruges ovn) på hver side. Pensl med saucen efter de er vendt (på oversiden).
Læg på et fad/skærebræt med den tørre side opad og pensl også den med sauce.
Server med sennep eller ekstra BBQ-sauce samt coleslaw.
Bland alle delene undtagen smør til saucen i en gryde og kog i 20 min. til den tykner.Blend saucen. Rør smøret i og køl af.
Bland grøntsagerne og purløg i en stor skål. Pisk de resterende ingredienser sammen til en dressing og smag til med salt og peber. Bland det hele godt.
Lad evt. salaten trække op til 1 døgns tid tildækket i køleskab, hvis kålen skal mørnes lidt.