5 fordele ved blødt vand

Der er meget kalk i vandet i Danmark, og det har nogle kedelige konsekvenser i vores dagligdag - tør hud, el-apparater der kalker til alt for ofte og et overforbrug af sæbe og rengøringsmidler. En løsning på problemerne er at filtrere vandet. Så bliver det blødt og giver dig en række fordele. Her har vi samlet 5 gode grunde til at bruge blødt vand i hjemmet.

Skrevet af Imerco, d. 20-12-2020 i Inspirér mig

1. Din elkedel lever længere

Faktisk vil alle dine el-apparater i køkkenet takke dig for at bruge blødt vand, for så kalker de simpelthen mindre til, bliver mindre slidt og holder længere.

Se alle elkedler

2. Vandet smager bedre

Blødt vand er drikkevand med bedre smag. Tap en kande og hav den stående i køleskabet, så har du altid koldt, velsmagende vand klart til at slukke tørsten i.

Brygger du kaffe med blødt vand, får du også en bedre smag og mere ud af bønnerne. Blødt vand frigør nemlig lettere kaffens aromastoffer og giver en bedre smagsoplevelse – og hvem vil ikke gerne have det?

TIP:  Få blødt vand med et vandrensningssystem i dit hjem - se mere her

Kaffebrygning med blødt vand

Se alle kaffemaskiner

3. Silkeblødt hår og sund hud

Hårdt vand slider unødigt på hår og hud. Men hvis du gør blødt vand til en del af din plejerutine og den daglige håndvask, vil du opleve, at din hud bliver mindre tør og irriteret. Og dine hudprodukter vil simpelthen virke bedre og have lettere ved at trænge ind i huden.

Med blødt vand skal du bruge mindre mængder shampoo, fordi sæben har lettere ved at blive opløst og virke i det bløde vand. Det vil give dig en følelse af silkeblødt hår, der er nemmere at style.

Se alt til hårstyling

4. Skinnende rene vinglas

Med blødt vand skal du bruge mindre rengøringsmiddel og afspændingsmiddel i opvaskemaskinen. Og så slipper du for kalkaflejringer på dine vinglas og drikkeglas.

Rene glas med blødt vand

Se alle drikkeglas

5. Spar penge

Rengøringsmidler, opvaskemiddel og sæbe til personlig pleje har meget lettere ved at blive opløst og virke i blødt vand. Derfor skal der ganske enkelt ikke bruges lige så meget, som med hårdt vand.

Så kan du dosere mindre og spare penge på udgifter til al slags sæbe.

Se alt til rengøring

Relaterede artikler

Sådan dækker du et farverigt julebord
Inspirér mig

Sådan dækker du et farverigt julebord

Cremet espressomartini til at runde ugen af med
Inspirér mig

Cremet espressomartini til at runde ugen af med

Sådan holder du nytår anno 2017
Inspirér mig

Sådan holder du nytår anno 2017

Pulled duck i slowcooker
Inspirér mig

Pulled duck i slowcooker