Klik & hent i butik

Byt i 1 år

Prismatch

Mangler du nyt til køkken, bord eller bolig? Se alle tilbuddene her
Desserter og kager

Opskrift: Kuglerunde mini græskarkager

Disse søde halloween-kager, der er formede som nuttede mini græskar, er både fine at se på og virkelig lækre at sætte (hug)tænderne i! Få opskriften her.

Skrevet af Imerco · 5 oktober 2022

Disse små kager har en saftig bund af græskarkage, en frisk appelsinmousse som fyld, og så er de pyntet med de fineste swirlende sukkerstillke, der emmer af efterår i både smag og udseende!

Se alt fra by Ditte Julie.

Det skal du bruge

Græskarkage

½ butternut squash (250 g)
85 g mørk muscovadosukker
50 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
1/2 dl sødmælk
100 g kage hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk cake factor kagekrydderi

Appelsinmousse

4 blade husblas
100 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
3 økologiske appelsiner, skal og saft
1 økologisk citron, skal og saft
1 dl cremefraiche, 38%
3 dl piskefløde

Glaze

2 1/2 blade husblas
110 g hvidt sukker
125 g sødmælk
120 g god hvid chokolade, finthakket
125 g mirror gelé (by Ditte Julie med guld glimmer)
Orange pastafarve

I øvrigt

100 g isomalt
Grøn pulver- eller pastafarve

LÆS OGSÅ Bag Halloweentærter med Ditte Julie.

Tip

Når du skal lave snirklerne, så brug en kuglepen, der er rengjort på forhånd, til at vikle omkring.

Sådan gør du

Græskarkage

Flæk butternut-squashen og fjern kerner og tråde.
Bag butternut-squashen i ovnen i 200 grader varmluft i 40 min.
Fjern skrællen og blend butternut-squashen til puré. Stil puréen på køl.
Pisk sukker og smør lyst og luftigt. Tilsæt puréen, og pisk det godt sammen. Pisk først ægget i massen og rør så forsigtigt mælken i.
Sigt alle de tørre ingredienser i en skål og vend det sammen.
Beklæd en springform (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden.
Fordel dejen i formen og bag bunden ved 180 grader varmluft i 25 min. Lad bunden køle af i formen.

Appelsinmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 min.
Kom sukker, vaniljepasta, fintrevet appelsinskal og -saft og fintrevet citronskal og -saft op i en gryde.
Bring det i kog og lad det koge ind til en tyk lage.
Tag lagen af varmen og rør den udblødte husblas heri. Lad det svale kort.
Vend forsigtigt creme fraichen sammen med den afkølede lage.
Pisk fløden til en let flødeskum og vend den forsigtigt i lagen.
Kom moussen på sprøjtepose.
Fyld en silikoneform med runde huller med appelsinmoussen. Tryk en græskarbund ned i moussen og stil dem på frost natten over, eller til de skal bruges.

Glaze

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 min.
Hæld sukker og sødmælk op i en gryde og bring det i kog ved middelvarme. Sukkeret skal være smeltet.
Den hakkede hvide chokolade hældes op i en høj kande.
Hæld den varme mælkeblanding op til chokoladen.
Tilsæt den udblødte husblas og mirror gelé.
Tilsæt pastafarve og blend det sammen med en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt i, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes.
Kom husholdningsfilm ned over glazen og lad den køle ned til ca. 35 grader.

I øvrigt

Smelt isomalten og rør farven heri.
Lad den køle let på en silikonemåtte.
Lav herefter små spiraler ved at snurre en tynd tråd rundt om eksempelvis en kuglepen (husk at rengøre den inden brug).
Befri kagerne fra formen og placér dem på en rist med noget under til overskydende glaze.
Hæld glaze over de frosne kager. Pynt med de små grønne spiraler i toppen, så de kommer til at ligne små græskar.