Perfekt efterårsopskrift: Ratatouille i stegeso

Efterår betyder hygge og gode varme retter. Vi giver dig derfor opskriften på en lækker ratatouille i stegeso her.

Skrevet af Imerco, d. 22-09-2019 i Inspirér mig

Spred duften af efterår i hjemmet med ratatouille i stegeso

Vil du tilberede en lunende simreret fuld af smag, så er en stegeso ideel. Det bliver ikke nemmere end at lave mad i en stegeso. Fyld den med alt hvad hjertet begærer af proteiner, grøntsager og krydderier og lad den passe sig selv, så kan du bruge ventetiden på noget fornuftigt. Når du først begynder at eksperimentere med stegesoen, kan den blive din bedste ven i køkkenet, da stegesoen kan bruges til et væld af lækre retter.

Se vores store udvalg af stegeso her

 

Se alle stegesøer her

Opskrift på ratatouille i stegeso

Forberedelsestid: Ca. 20 minutter

Stegetid: Ca. 1½ time ved 180 grader

Antal: 3-4 personer

Det skal du bruge til ratatouille i stegeso:

1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 aubergine
1 squash
1 løg (stort)
5 tomater
3-4 fed hvidløg
2 spsk. hakket persille
1 spsk.
Herbes de Provence
1½ dl. hvidvin
2 spsk. olivenolie
Salt og peber

Sådan laver du ratatouille i stegeso:

  • Vask og klargør grøntsagerne
  • Skær grøntsagerne i grove stykker (ca. 2*2*2 cm)
  • Fordel grøntsagerne i stegesoen (læg tomaterne øverst)
  • Drys alle krydderier over grøntsagerne
  • Fordel olien ud over grøntsagerne
  • Hæld hvidvinen i, og læg låget på
  • Sæt stegesoen i ovnen i ca. 1½ time ved 180 grader
  • Når grøntsagerne er møre, er den klar til servering
Se alle stegesøer her

Relaterede artikler

Sådan dækker du et farverigt julebord
Inspirér mig

Sådan dækker du et farverigt julebord

Cremet espressomartini til at runde ugen af med
Inspirér mig

Cremet espressomartini til at runde ugen af med

Sådan holder du nytår anno 2017
Inspirér mig

Sådan holder du nytår anno 2017

Nem julemad - pulled duck i slowcooker
Inspirér mig

Nem julemad - pulled duck i slowcooker