Ditte Julies små juletærter med kirsebærmazarin

De små juletærter fra Ditte Julie smager sødt og syndigt af kirsebær og vanilje - og så er de smukt pyntet med rosa blåbær og bladguld. Følg opskriften og bag selv de små himmerigsmundfulde.

Skrevet af Imerco, d. 04-11-2020 i Inspirér mig
Se alt fra by Ditte Julie

Opskriften er til ca. 8 små tærter

Vaniljemørdej

75 g kage hvedemel, Valsemøllen
30 g flormelis
40 g smør, blødt
et nip salt
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. cake factor, kagekrydderi
1 æggeblomme

Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør, vaniljesukker, cake factor og salt, til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommen. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 30 min. Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter dejen i 2-3 mm tykkelse på et bord, let drysset med mel. Kom mørdejen i nogle små tærteforme.

Kirsebærmazarin

70 g ren, rå marcipan
70 g smør, blødt
70 g brun farin
2 tsk. kirsebærstøv
1 æg, str. M/L

Ælt rå marcipan, smør, brun farin og kirsebærstøv godt sammen, gerne med hænderne – der må ikke være marcipanklumper. Rør ægget i massen. Kom mazarinfyldet op i de ubagte tærter. Bag tærterne ved 190 grader varmluft i ca. 15 min. Lad tærterne køle helt af i formene.

Til at pynte med

friske blåbær
rose dust
spiseligt bladguld

Kom blåbær i en pose sammen med støv, og ryst så blåbærrene dækkes af støvet. Placer små rosa blåbær på tærterne og drys til sidst med bladguld.

Opskriften er udarbejdet af Ditte Julie i samarbejde med Valsemøllen.

Se alle bageartikler

Relaterede artikler

Sådan dækker du et farverigt julebord
Inspirér mig

Sådan dækker du et farverigt julebord

Cremet espressomartini til at runde ugen af med
Inspirér mig

Cremet espressomartini til at runde ugen af med

Sådan holder du nytår anno 2017
Inspirér mig

Sådan holder du nytår anno 2017

Pulled duck i slowcooker
Inspirér mig

Pulled duck i slowcooker