Bag rosmarinbrød i støbejernsgryde

Det er jo nærmest et lille kunstværk i sig selv, det fine brød med et juletræ i rosmarin. Skal du gøre kunsten efter? Så får du opskriften på rosmarinbrød i støbejernsgryde her.

Skrevet af Imerco, d. 29-11-2020 i Inspirér mig

Du skal bruge:

4 dl vand
25 g gær
1 dl olivenolie
250 durummel
300 g hvedemel
1 tsk. salt

Topping:

250 g. små tomater på stilk
1 stor kvist rosmarin
Basilikum blade
Sorte sesamfrø
Flagesalt

Sådan gør du:

- Bland vand og salt i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt derefter 0,5 dl olivenolie. Hæld nu durummelet i lidt ad gangen, og rør godt rundt. Herefter tilsættes hvedemelet. Rør rundt, indtil din dej er ensartet og smidig. Lad din dej hæve i ca. en time.
- Smør din støbejernsgryde med 0,25 dl olivenolie og fordel herefter din dej i gryden. Lad den nu hæve i yderligere 30 min. Efter hævningen stikker du dybe huller ned i brødet med fingrene, og drypper med 0,25 dl olivenolie. Læg din rosmarin kvist som et juletræ og lav en stjerne ud af basilikum blade. Mas dine små tomater ned i dejen rundt om juletræet og drys med flagesalt og sesamfrø. 
- Læg låg på gryden og bag brødet i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 25-30 minutter. Tjek brødet ved at banke på det. Når det lyder hult, er det klar til at blive taget ud af ovnen. 

Se alle støbejernsgryder her

Relaterede artikler

Sådan dækker du et farverigt julebord
Inspirér mig

Sådan dækker du et farverigt julebord

Cremet espressomartini til at runde ugen af med
Inspirér mig

Cremet espressomartini til at runde ugen af med

Sådan holder du nytår anno 2017
Inspirér mig

Sådan holder du nytår anno 2017

Pulled duck i slowcooker
Inspirér mig

Pulled duck i slowcooker