Få varmen med cremet græskarsuppe med chili

Græskar-sæsonen er herlig! For det betyder at det er tid til at skære uhyggelige lanterner ud af de orange græskar, og at du kan lave lækre supper. Her får du opskriften på en cremet suppe med græskar og chili.

Skrevet af Imerco, d. 29-11-2020 i Inspirér mig
Se alle suppegryder her

Du skal bruge:

1 stk. hokkaidogræskar skåret i tern
1 liter grøntsagsbouillon
1 hakket løg
2 fed hvidløg
1-2 stk. chili (alt afhængig af hvor stærk du vil have den)
1 spsk. olie

Du kan evt. også tilføje:

30 g frisk ingefær
og friskpresset limesaft

Sådan gør du:

Sauter løg, hvidløg, chili og evt. ingefær sammen med olie i sauterpande. Bland derefter græskarternene og bouillonvandet ned i, og kog op og lad det simre i 20-30 minutter. Hvis du ønsker, at suppen skal være cremet, kan du tilføje 2,5 dl fløde 38%.
Så skal suppen blendes og smages til med salt og peber.
Gør din suppe endnu mere indbydende ved at bruge toppings som bacon, ristede hasselnødder, ristede græskarkerner eller lidt persille.

Server suppen i et smukt stel - som f.eks. Encore Festivo på billedet - klik her for at se hele stellet.

Relaterede artikler

Sådan dækker du et farverigt julebord
Inspirér mig

Sådan dækker du et farverigt julebord

Sådan holder du nytår anno 2017
Inspirér mig

Sådan holder du nytår anno 2017

Pulled duck i slowcooker
Inspirér mig

Pulled duck i slowcooker

Opskrift på havtornsnaps
Inspirér mig

Opskrift på havtornsnaps