Opskrift: Friske asparges med syrlig-sød citrondressing

Knasende sprøde asparges syrligt twist, som tilmed komplimenteres af ostens blødhed og perlende, knasende birkes ​– mums!

Skrevet af Imerco, d. 27-05-2021 i Inspirér mig

Ofte er det simple, det bedste. Denne opskrift understreger dette, da den er ultranem at gå til og tilmed giver et appetitvækkende og lækkert resultat. 

Brug de syrligt-søde asparges som forret, eller lade dem være tilbehør til hovedretten.

Se alt Eva Solo Nordic Kitchen

Det skal du bruge

  • 1 spsk. flydende honning
  • Saft af 1 citron – ca. ½ dl
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1-2 tsk. blå birkes
  • 1 bundt grønne asparges, ca. 250 g
  • 1 bundt hvide asparges, ca. 250 g
  • Salt
  • 1 mozzarellaost
  • 1-2 håndfulde friske ærteskud

Sådan gør du

  • Rør honning, citronsaft, olivenolie og birkes sammen.
  • Herefter skrælles de hvide asparges, de grønne er klar, som de er. 
  • Bræk den nederste ende af alle aspargesene.
  • Damp asparges i 1 minut i kogende, saltet vand. Afdryp.
  • Anret asparges på tallerkner eller et lille fad.
  • Bryd mozzarella over og dryp med dressingen.
  • Top med ærteskud og servér straks.

Dressingen er også god på en simpel kålsalat eller til stegt fisk.

Se alt Eva Solo Nordic Kitchen

Opskrift med asparges

Relaterede artikler

Sådan dækker du et farverigt julebord
Inspirér mig

Sådan dækker du et farverigt julebord

Cremet espressomartini til at runde ugen af med
Inspirér mig

Cremet espressomartini til at runde ugen af med

Sådan holder du nytår anno 2017
Inspirér mig

Sådan holder du nytår anno 2017

Pulled duck i slowcooker
Inspirér mig

Pulled duck i slowcooker