9 geniale gaveideer du selv kan lave til din mor

Gør noget ekstra ud af årets mors dag-gave – find de fineste ideer her.

Skrevet af Imerco, d. 28-04-2021 i Din guide

Det er oplagt at give sin mor en smuk blomsterbuket på mors dag.

Men, hvorfor ikke gøre lidt ekstra ud af årets mors dag-gave?

Der findes et hav af fine ideer, som du kan bruge til at personliggøre din gave. Vi har samlet de 9 fineste ideer her, så du kan glæde din mor ekstra meget i år.

Psst, orker du ikke at lave ideerne selv, finder du alternativer via de orange knapper under hver idé.

 

Snoede stearinlys

Der er flere måder at lave hjemmelavede lys på. Faktisk ret mange, men nogle af de fineste lige nu, er de farvede, snoede kronelys. Ægte stearin fungerer ikke til tricket, så gå efter parafin-lys i stedet for.

Sådan gør du:

Sæt lysene i varmt (ikke kogende) vand i 15-20 minutter. Sno herefter til ønsket form. Lad dem køle ned. Sæt sammen med et fint bånd og kombiner med servietter i matchende farver. Så har du en fin gave til din mor. 

Se alle snoede lys

 

Upcyclede stearinlys

Har du en gammel kop, rengjorte syltetøjsglas eller måske en fin lille skål, du alligevel ikke længere bruger, så kan du lave stearinlys heri. I princippet kan langt de fleste ting bruges, så længe det kan tåle varmen fra lyset. Vær dog opmærksom på, at sod kan være svært at få af. Brug derfor ikke din yndlingsting, hvis du forventer at kunne bruge dem igen.

Hvis din mor kan lide det, så eksperimentér gerne med at tilsætte duftolier til dit stearinlys. 

TIP Du kan ofte finde unikke tekopper i din lokale genbrug, som du kan dedikere til projektet.

Sådan gør du:

Smelt stearinlys over vandbad. Hæld derefter den flydende stearin over i din form, hvor der samtidig tilføjes en bomuldssnor som væge. Vikl vægen omkring en blyant, mens stearinen størkner, så vægen ikke falder sammen. Pak fint ind og giv til din mor. 

Se alle duftlys

 

Voksede blomsterløg

Det er nemt at vokse blomsterløg, og udtrykket er både fint og dekorativt. De fleste blomsterløg kan i princippet kan bruges; påskeliljer, tulipaner, hyacinter – you name it! Uanset hvilke blomster du vælger, så sørg dog for at vælge stearin i lyse, fine forårs- eller sommerfarver, så udtrykket ikke bliver for julet.

Sådan gør du:

Smelt stearin over vandbad, hvor du tilføjer en anelse kogt vand i bunden af skålen. Det gær, at stearinen hæver sig, så det er nemmere at dyppe løgene. Dyp mange gange, indtil du synes voksen er tæt nok. Stil over på bagepapir og lad størkne.

Når blomsterløgene er klar, kan du binde en enkel sløjfe omkring og pakke ind i cellofanpapir. Så har du en fin og enkelt blomsterdekoration, som snart vil springe blomstrende ud.

Se alle vaser

 

 

Chokolade med tørrede bær og spiselige blomster

Det er nemt, at lave sine egne chokoladeplader. Man kan få chokolade i mange nuancer og kvaliteter, hvilket gør det sjovt at eksperimentere med. Gå eksempelvis efter den populære, lyserøde ruby-chokolade, som udstråler femininitet. Find den velassorterede supermarkeder.  

Vælg derefter topping. Gå efter dekorative farver, som blandt andet fås gennem frysetørrede bær, tørrede, spiselige blomster og finthakkede pistacienødder.

TIP Start i god tid, hvis du selv vil plukke og tørre dine blomster.

Sådan gør du:

Smelt chokoladen over vandbad, hæld over i lille bradepande beklædt med bagepapir og drys din topping udover. Lad størkne, bræk i større stykker og pak ind i cellofanpapir. Vupti, så har du en fin hjemmelavet gave, som din mor med garanti vil nyde. 

Se alle chokoladeforme

 

Hjemmelavede karameller

Mums! Det er heldigvis nemmere end det ser ud, at lave karameller.

Smagen kan variere i det uendelige – prøv alt fra groft salt, lakridspulver, kaffe eller noget helt fjerde!

Der findes mange simple opskrifter, som du kan følge, for at få et lækkert resultat. Uanset hvilken du vælger, kan du skære karamellerne ud i mundrette bidder og pakke dem enkeltvis ind i bagepapir. Fyld en beholder af glas op med disse. Afslut med en fin indpakning.

Se alle opbevaringsglas

 

En lækker scrub

Ideen her er oplagt at lave til dén mor som enten trænger til selvforkælelse eller tid til sit helt eget hjemmespa.

Heldigvis er den nemt at lave, da der ikke skal meget til for at lave en krops-, hånd- eller ansigtsscrub. Grund-ingredienserne kan variere, men når først du har basen på plads, kan du eksperimentere med dufte og farver. Alt fra mynte og rosmarin til citron og lavendel kan bruges. Har din mor en favoritduft, er det oplagt at bruge denne.

Sådan gør du:

Bland en base, der eksempelvis består af sukker og kokosolie, til ønsket konsistens. Tilføj herefter eventuel duft og bland godt. Hæld på lufttæt beholder, tilføj en fin ske og gaven er klar. 

Se alle patent- og sylteglas

 

Bæredygtige hæklerier

En samling af små, uundværlige hverdagsprodukter vil glæde din mor – især, når du selv har kreeret dem.

Heldigvis findes der et hav af hækleopskrifter på forskellige produkter, der kan gøre små hverdagsritualer mere bæredygtige. Prøv eksempelvis at lede efter opskrifter på hæklede vatrondeller, sæbeposer eller karklude. Hvis du virkelig vil gå i dybden, så tjek endnu flere bæredygtige ideer ud, ved at søge efter 'zero waste DIY ideas'.

Se alle Responsible produkter

 

Sy et handlenet

Tote-bag, mulepose, handlenet – kært barn har mange navne. Efterhånden en klassiker hos enhver, der kan lide altid at være beredt på uforudsete indkøb.

Har du sy-fingrene godt skruet på, kan du selv sy en til din mor. Vælg hendes yndlingsfarver for at understrege det personlige afsæt i dit valg af gave.

Se alle symaskiner

 

Dekorativt foderfad til haveelskeren

Hvis din mor ynder at bruge tid i sin have, er denne idé oplagt for dig at følge. Ideen her, viser hvordan løse fuglefrø kan serveres på en dekorativ måde.

Sådan gør du:

Lim en te- eller kaffekop fast på sin underskål, således at koppens hank vender opad. Sørg for at bruge en stærk superlim (tokomponent), så er du sikker på det vil holde. Ligeledes kan mælkekartoner, æggebakker eller andet genanvendelig emballage snildt gøre det ud for en beholder til dine fuglefrø.

Se alt til havens dyr

 

Relaterede artikler

Kom godt i gang med din bryllupsplanlægning
Din guide

Kom godt i gang med din bryllupsplanlægning

3 ting du (også) kan bruge din sous vide til
Din guide

3 ting du (også) kan bruge din sous vide til

Sådan laver du en smuk blomsterbuket
Din guide

Sådan laver du en smuk blomsterbuket

5 tips til den perfekte julegave
Din guide

5 tips til den perfekte julegave